foto: Publicitātes foto
Rīgā uzstāsies populārā ukraiņu grupa "5'nizza"; viņu hitam "Ja soldat" tagad parādījusies cita nozīme
Mūzika
2023. gada 17. aprīlis, 12:26

Rīgā uzstāsies populārā ukraiņu grupa "5'nizza"; viņu hitam "Ja soldat" tagad parādījusies cita nozīme

Jauns.lv

3. maijā uz "Palladium" koncertzāles skatuves ar lielkoncertu uzstāsies populārā ukraiņu grupa "5'nizza" no Harkivas, informē portāls balticevents.info. Viņu kulta dziesmām tagad, pēc Krimas okupācijas un jo īpaši pēc Krievijas sāktā pilna mēroga kara Ukrainā, parādījusies pavisam cita nozīme un zemteksts.

“5'nizza” ir ukraiņu regeja-hiphopa-fankmūzikas kolektīvs, kuru veido divi divi talantīgi mākslinieki - Sergejs Babkins un Andrejs “SunSay” Zaporožecs. Katram no mūziķiem jau sen ir savi veiksmīgi solo projekti.

Radio ēterā grupas mūzika parādījās 2000. gadu sākumā. Viņi iemantoja popularitāti ar tādām dziesmām kā “Ja soldat” («Я солдат»), “Jamaika” («Ямайка») un daudzām citām. Jau tad mākslinieki pulcēja pilnas koncertzāles, viņiem ir daudz fanu Centrāleiropā un Austrumeiropā, īpaši Ukrainā, Krievijā, Baltkrievijā, Polijā, Vācijā un Lietuvā.

Savas daiļrades laikā viņi paspējuši izdot trīs komerciāli veiksmīgus albumus. Tagad, pēc vairāk nekā pēc 23 gadiem, grupas dziesmām parādījusies pavisam cita nozīme un zemteksts.

foto: Publicitātes foto

Duets no Harkivas viesojas Rīgā pasaules koncerttūres ietvaros ar programmu “The Best”, kur izpildīs savus labākos “5'nizza” grupas skaņdarbus. Biļetes uz lielkoncertu ir pieejamas Ticketshop.lv kasē.