Lielbritānijā izdevies izārstēt pirmo suni ... "zaļā pūķa" cienītāju
Koko patversmē (ekrānuzņēmums)
Trakā pasaule
2023. gada 12. aprīlis, 18:37

Lielbritānijā izdevies izārstēt pirmo suni ... "zaļā pūķa" cienītāju

Jauns.lv

Lielbritānijā izdevies izārstēt suni ... "zaļā pūķa" cienītāju

Lielbritānijā izdevies izārstēt suni no … alkoholisma. Šis ir pirmais šāda veida gadījuma britu dzīvnieku patversmē, vēsta laikraksts “Telegraph”.

Divus gadus vecais labradora jauktenis Koko kopā ar citu suni pēc saimnieka nāves tika nogādāts Plimptonas patversmē Anglijā. Veterināri konstatēja, ka suņi bija atkarīgi no alkohola, ko saimnieks mēdza atstāt dzert, pirms devās pie miera. Pēc nokļūšanas patversmē dzīvniekiem bija nepieciešama neatliekama medicīniska palīdzība, jo abiem bija ļoti slikti, viņi cieta no lēkmēm.

Par spīti veterināru pūlēm, Koko draugs neizturēja, taču pašu Koko izdevās glābt. Lai suns nemocītos ar abstinences sindroma radītajām lēkmes, viņam četras nedēļas nācās pavadīt medikamentozā komā.

Patversmes personāls cer, ka jaukais Koko nākotnē atradīs mīlošu ģimeni. “Mēs esam tik ļoti pateicīgi, ka pašlaik briesmas nedraud, Koko vairs nav nepieciešamas zāles un viņš sāk uzvesties kā normāls suns.”

Kaut arī suņi pie iepriekšējā saimnieka bija kļuvuši atkarīgi no alkohola, patversmes darbiniece izteicās, ka viņi bijuši mīlēti un kopti, jo Koko izrādījies labi apmācīts un izrāda mīļuma izpausmes.

Alkohols suņiem ir toksisks, un pat alus var izraisīt saindēšanos, sevišķi kucēniem.