foto: Kārlis Volkovskis
FOTO: Liepājā ģimenes, lejot šokolādes zaķus, gatavojas Lieldienām
Šokolādes zaķu gatavošanai darbnīcu laikā tiek izmantota autentiska 19. gadsimta metāla forma Lieldienu zaķu atveidā, kas pērn uz Liepāju atceļoja no Nīderlandes
Trakā pasaule
2023. gada 1. aprīlis, 20:49

FOTO: Liepājā ģimenes, lejot šokolādes zaķus, gatavojas Lieldienām

Jauns.lv

Piektdien,  31. martā, un sestdien,  1. aprīlī, gaidot Lieldienas, Liepājas 17.–19. gs. interjera muzejā “Hoijeres kundzes viesu nams” aizvadītas pirmās radošās darbnīcas, kur ģimenēm ar bērniem bija iespēja izliet savu šokolādes Lieldienu zaķi un radoši darboties ar rokdarbiem.

Tā kā ieinteresētība darbnīcu apmeklējumam ir liela, muzejs izsludinājis papildus šokolādes zaķu darbnīcas arī īsi pirms Lieldienām - 5. un 6. aprīlī.

Sestdien, 1. aprīlī, darbnīcu laikā par muzikālo noskaņu gādāja arī Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra bērnu un jauniešu vokālais ansamblis "Pērlītes", kā arī Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskolas (LMMDV) bērnu mūzikas skolas jaunāko klašu audzēkņi.

Liepājā lej šokolādes zaķus

Gaidot Lieldienas, Liepājas 17.–19. gs. interjera muzejā “Hoijeres kundzes viesu nams” aizvadītas pirmās radošās darbnīcas, kur ģimenēm ar bērniem bija ...

gallery icon

Šokolādes zaķu gatavošanai darbnīcu laikā tiek izmantota autentiska 19. gadsimta metāla forma Lieldienu zaķu atveidā, kas pērn uz Liepāju atceļoja no Nīderlandes, kur Liepājas muzejs to iegādājās, veidojot Liepājas 17.–19. gs. interjera muzeju “Hoijeres kundzes viesu nams”, Kungu ielā 24.

Katram meistardarbnīcu dalībniekam, paralēli zaķu liešanai, ir iespēja nobaudīt arī karstu šokolādi un Hoijeres nama stāstnieku pavadībā dodies ekskursijā pa Liepājas 17.–19. gs. interjera muzeja otrā stāva ekspozīciju, uzzinot vairāk par Stenderu dzimtu un unikālajiem 19.–20. gs. interjera priekšmetiem.