foto: AFP/Scanpix
Miljardieris tirgos izsolē antivakseru spermu
Ķīnas likumsargu meklētais magnāts Guo Vengui.
Trakā pasaule
2023. gada 2. aprīlis, 05:05

Miljardieris tirgos izsolē antivakseru spermu

Jauns.lv

Bēguļojošs ķīniešu miljardieris nācis klajā ar biznesa plānu, kas varētu patikt sazvērestības teoriju piekritējiem – viņš plāno izsolīt “nevakcinētu spermu un olšūnas” interneta tiešsaistes platformā, kas pārpilna ar viltus ziņām.

Antivakseri spriež, ka tas varētu būt ieguldījums nākamajos bitkoinos, cerot uz cenas kāpumu nākotnē. Viena no sazvērestības teorijām vēsta, ka pretkovida vakcīnas izraisa neauglību.

Ķīnas likumsargu meklētais magnāts Guo Vengui radis patvērumu ASV. Tagad viņš iecerējis jūnija sākumā sarīkot spermas izsoli platformā “Gettr”. Piedāvājumā esot ap 6000 iesaldētu olšūnu un daži miljoni “spermas devu” no nevakcinētiem atbalstītājiem, tostarp paša Guo “pienesums”. Iegāde būs iespējama par kriptovalūtām.

“Nevakcinēto spermatozoīdu vai olšūnu došana ir ne tikai godājams veids, kā iegūt bagātību, bet arī glābt cilvēces nākotni,” teikts “Gettr” ierakstā.

Nav gan skaidrs, vai izsole tiešām notiks, jo martā Guo arestēja, izvirzot federālās apsūdzības, ka viņš tūkstošiem tiešsaistes sekotāju izkrāpis kopumā aptuveni vienu miljarda ASV dolāru.

Savas karjeras augstākajā punktā Guo bija 73. bagātākais cilvēks Ķīnā. 2014. gadā miljardieris aizbēga uz ASV, uzzinot, ka viņu grasās arestēt par kukuļdošanu, naudas atmazgāšanu, nolaupīšanu, krāpšanu un pat izvarošanu. Guo šīs apsūdzības nosaucis par politiski motivētām. ASV viņš ir cieši sadarbojies ar eksprezidenta Donalda Trampa bijušo padomnieku Stīvu Banonu.