foto: Matt Baron/Shutterstock/ Vida Press
Par gaisa trauksmi Ukrainā brīdina Lūks Debesgājējs
“Es te sēžu komfortā savā mājā, bet Ukrainā atslēdz elektrību, trūkst ēdiena, un cilvēki tiešām cieš. Tas motivē mani darīt pēc iespējas vairāk visu, kas manos spēkos,” saka aktieris Marks Hemils, viņš arī Lūks Debesgājējs.
Slavenības
2023. gada 1. aprīlis, 07:07

Par gaisa trauksmi Ukrainā brīdina Lūks Debesgājējs

Jauns.lv

Aktieris Marks Hemils, kura zināmākā loma ir Lūks Debesgājējs “Zvaigžņu karos”, ierunājis angļu valodā gaisa trauksmes brīdinājumu mobilajā lietotnē, ko izmanto Ukrainā.

Mierīgā, nosvērtā džedaju bruņinieka balsī Hemils aicina meklēt patvērumu, kad sāk skanēt sirēnas: “Neesiet bezrūpīgi. Jūsu pašpārliecinātība ir jūsu vājums.” Kad briesmas vairs nedraud, Hemils paziņo, ka trauksme beigusies, un atvadās ar kulta frāzi: “Lai spēks ir ar tevi!”

Ukrainas drošības sistēmu ražotājs “Ajax Systems”, viens no lietotnes izstrādātājiem, cer, ka Hemila spēks pamudinās cilvēkus aiz Ukrainas robežām lejuplādēt “Gaisa trauksmi” un sajust, ko katru dienu pārdzīvo ukraiņi. 

Hemils teic, ka no tālienes, no Kalifornijas sajūsminās par Ukrainas izturību, kas viņam atgādina “Zvaigžņu karu” sāgu – varonīgos dumpiniekus, kas galu galā uzvar asinskāro Impēriju. Hemils arī vāc ziedojumus izlūkošanas dronu iegādei Ukrainas armijai. Loterijā izspēlē “Zvaigžņu karu” plakātus ar viņa autogrāfu.

Pasaulē tūkstošiem cilvēku atbalsta Ukrainu

Pieminot gada dienu, kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā 24. februārī, daudzviet pasaulē cilvēki izgāja demonstrācijās, pieprasot izbeigt Krievijas karaspēka veikto asins ...

gallery icon

Ukraiņu mediķi palīdz ievainotajiem karavīriem

Ziņu aģentūras “Reuters” kara foto reportierim izdevies iemūžināt Ukrainas bruņoto spēku piefrontes lauku hospitāli, kas ir pirmais punkts, kur kaujās ...

gallery icon

Snaiperu mācības Ukrainā

Kara laika apstākļos viena no snaipera panākumu atslēgām ir prasme meistarīgi iekļauties apkārtējā vidē jeb, vienkārši sakot, labi noslēpties. No ...

gallery icon