foto: Ekrānuzņēmums
Bijušais Putina znots Sobčakas dēļ nolēmis iesēdināt sievu "aiz restēm"
Putina vecākā meita Jekaterina un Kirils Šamalovs. Viņi salaulājās 2013. gadā.
Trakā pasaule
2023. gada 27. marts, 18:35

Bijušais Putina znots Sobčakas dēļ nolēmis iesēdināt sievu "aiz restēm"

Jauns.lv

Bijušais Krievijas līdera Vladimira Putina znots un viens no jaunākajiem Krievijas oligarhiem Kirils Šamalovs nolēmis iesēdināt savu bijušo dzīvesbiedri "aiz restēm" skandalozās žurnālistes Ksenijas Sobčakas dēļ.

Pēc laikraksta "Moskovskij Komsomoļec" datiem, 2022. gada februārī Žanna Šamalova sniedza interviju Sobčakas "YouTube" kanālā, kurā pateica dažus "neuzmanīgus" vārdus par savu bijušo vīru. Tagad pēc viņa iniciatīvas policija pret sievieti ierosinājusi krimināllietu par neslavas celšanu.

Kā precizē projekts "VČК-ОGPU", iesniegumu oligarha pārstāvis uzrakstīja uzreiz pēc video iznākšanas: viņš pieprasīja no konteksta izrauto repliku lingvistisko ekspertīzi un iesniegumam pievienoja disku ar interviju. Toreiz Šamalovs paziņoja, ka Žanna nomelnojusi viņa cieņu, godu, kā arī lietišķo reputāciju.

2022. gada martā pret viņu tika ierosināta krimināllieta, bet 2023. gada februārī viņa izsludināta meklēšanā. Šobrīd Žanna atrodas Krievijas meklētāko personu "topā".

foto: Ekrānuzņēmums
Kirila Šamalova bijusī sieva Žanna Sobčakas intervijā.

Mediji precizē, ka Šamalova bijusī dzīvesbiedre var pat nezināt par viņa pretenzijām: pagaidām nav ziņu, ka Žanna būtu piedalījusies izmeklēšanas darbībās, bet savos sociālajos tīklos viņa regulāri publicē īsos stāstiņus no saviem ceļojumiem ārzemēs.

Kirils Šamalovs bija precējies ar Jekaterinu Tihonovu, kuru uzskata par Vladimira Putina meitu. "Reuters" dati liecina, ka pāris apprecējās 2013. gadā, bet jau 2018. gadā Šamalovs pēkšņi izšķīrās un apprecēja Žannu, raksta UNIAN.

Jau 2021. gadā oligarhs pieprasīja atzīt viņa kopīgo laulību par spēkā neesošu un iesniedza attiecīgu prasību, par to pastāstīja pati Žanna šā paša gada novembrī intervijā Ksenijai Sobčakai.

Tāpat viņa žurnālistei pastāstīja skandalozas detaļas par dzīvi ar Šamalovu un strīdu ar bijušo dzīvesbiedru par kopīga bērna aizbildniecību.