"Dieva dēli. Saules meitas" koncerti

Tautasdziesmu programmu "Dieva dēli. Saules meitas" piedāvā dziedātāji Kristīne Kārkle-Kalniņa, Andris Ērglis, Anmary, Dainis Skutelis, Antra Stafecka un Marts ...

gallery icon
Mūzika
2023. gada 27. marts, 12:48

FOTO: ļaudis priecājas par tautasdziesmu koncertiem “Dieva dēli. Saules meitas.”

Jauns.lv

Nupat Jēkabpilī, Jelgavā un Liepājā notikušo koncertu skatītāji tautasdziesmu programmu “Dieva dēli. Saules meitas.” raksturo kā emociju sprādzienu.  

“Šādas programmas un tieši pašlaik ir tik ļoti vajadzīgas. Latviešu tautasdziesmās ir pilna emociju buķete - temperaments, humors un milzums pozitīvā enerģija. “Ticam, ka šīs dziesmas atver katra iekšējo dzīvesspēku un prieku”, saka programmas veidotāji.

“Sajūta ir mazliet kā Dziesmusvētkos,” atzīst viena no programmas solistēm Antra Stafecka, “ir tik laba sajūta, kad publika aplaudē, dzīvo un arī dzied kopā ar mums. Tas ir tik dziedinoši redzēt priecīgos cilvēkus koncerta beigās.”

Programmā izvēlētās dziesmas raksturo dzīvesprieks un vitalitāte, kas mijas ar mitoloģiski pārlaicīgo un bezgala skaisto tautas dziesmu poētisko valodu.  Koncertā satiekas publikas iemīļotie dziedātāji Kristīne Kārkle-Kalniņa, Andris Ērglis, Anmary, Dainis Skutelis, Antra Stafecka un Marts Kristians Kalniņš. 

Tautas melodijas jaunos, etnopopa manierē veidotos aranžējumos radījuši Jānis Strazds  un Kristīne Kārkle - Kalniņa. Pavadošās grupas sastāvā –  Jānis Strazds (taustiņi), Kristīne Kārkle - Kalniņa (vijole), Edgars Kārklis (dūdas, stabules, akordeons), Jānis Kalniņš (ģitāra), Valters Sprūdžs (bass) un Miķelis Vīte  (sitaminstrumenti) .

„Dieva dēli. Saules Meitas” koncerti šonedēļ viesosies  Ādažu kultūras centrā, Valmieras kultūras centrā, Latgales vēstniecībā Gors, Alūksnes kultūras centrā.