"Lielās mūzikas balvas" pasniegšanas ceremonija 2023. gadā

"Lielās mūzikas balvas" pasniegšanas ceremonijā uzvaras laurus kategorijā "Gada koncerts" plūca "Čudara Trio", ko veido ģitārists Matīss Čudars, basists Edvīns ...

gallery icon
Slavenības
2023. gada 27. marts, 05:38

Riharda Pīka meita izaugusi par skaistuli, klausoties Mocartu

Žurnāls "Kas Jauns"

Kā vēsta žurnāls "Kas Jauns", kādreizējais ārlietu ministrs Rihards Pīks (81) "Lielajā mūzikas balvā" apkārtējo uzmanību izpelnījās ar jauno, daiļo pavadoni – savu meitu Elīnu Leperi.

“Randiņi ar meitu jau nesanāk diez cik bieži, viņai jau tagad cits,” par meitu Elīnu, kura ir precējusies ar radio raidījumu vadītāju Oskaru Leperu, teic tēvs.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
“Randiņi ar meitu jau nesanāk diez cik bieži, viņai jau tagad cits,” par meitu Elīnu, kura ir precējusies ar radio raidījumu vadītāju Oskaru Leperu, teic tēvs.

“Ar tēti iziet uz šādiem pasākumiem vienmēr ir ļoti patīkami. Viņš ir ļoti zinošs par klasisko mūziku,” gandarījumu pauž ekspolitiķa atvase.

“Kad bērni bija mazi, vakaros, lai aizmigtu, atskaņoju viņiem Mocarta Mazo nakts mūziku. Tagad arī nepilnus divus gadus vecajam mazdēliņam Albertam, kad viņš saniķojas, pie mums palicis, uzlieku to pašu, un viņš uzreiz apklust! Tas ir Mocarts! Amerikāņi, starp citu, jau pirms kādiem 50 gadiem ir veikuši eksperimentu: brīvprātīgi piekritušās ģimenēs vienai daļai vakaros pirms gulētiešanas maziem bērniem atskaņoja Mocartu, bet citiem – smago rokmūziku. Rezultātā, kad bērni bija tīņu vecumā, intelektuālās attīstības starpība bija būtiska,” norāda Rihards Pīks.

"Lielās mūzikas balvas" saviesīgā vakara daļa

"Lielās mūzikas balvas" saviesīgā vakara daļa Latvijas Nacionālajā operā.

gallery icon