foto: Matt Baron/BEI/Shutterstock/ Vida Press
Pēc Ginesa rekordu datiem par populārāko mākslinieku pasaulē kļuvis The Weeknd
Kanādiešu mūziķis The Weeknd.
Slavenības
2023. gada 23. marts, 16:22

Pēc Ginesa rekordu datiem par populārāko mākslinieku pasaulē kļuvis The Weeknd

Jauns.lv

Vadoties pēc statistiskas datiem, kanādiešu mūziķis The Weeknd (33) ir vispopulārākais mākslinieks pasaulē, paziņojuši Ginesa pasaules rekordu apkopotāji.

Ābels Tesfejs, plašāk pazīstams kā The Weeknd, statistiski ir pats populārākais mūziķis uz planētas, un neviens cits pat nestāv tuvu.

33 gadus vecā kanādiešu dziedātāja panākumi ir ļāvuši viņam uzstādīt divus jaunus Ginesa pasaules rekordus. Viņam ir visvairāk klausītāju mēnesī vietnē “Spotify”. The Weeknd klausītāju skaits sasniedz 111,4 miljonus (dati fiksēti 2023. gada 20. martā).

Kanādiešu mūziķis The Weeknd

gallery icon

Savukārt otru rekordu dziedātājs un dziesmu autors sasniedzis, kļūstot par pirmo mākslinieku, kura “Spotify” klausītāju skaits vienā mēnesī pārsniedz 100 miljonus.

Pašlaik The Weeknd ikmēneša klausītāju skaits ir par gandrīz 30 miljoniem lielāks nekā otrajā vietā esošajai Mailijai Sairusai (82,4 miljoni).

The Weeknd ir arī tālu priekšā tādiem izpildītājiem kā Šakirai (81,6 miljoni), Arianai Grandei (80,6 miljoni), Teilorei Sviftai (80,2 miljoni), Riannai (78,5 miljoni) un savu tuvākajam vīriešu kārtas sāncensim Edam Šīranam (77,5 miljoni).

The Weeknd ieguva četras godalgas 2023. gada “Juno” balvu pasniegšanas ceremonijā savā dzimtajā Kanādā. Viņš atzīts par gada mākslinieku, rekordlielu ceturto reizi saņēmis gada labākā dziesmu autora balvu, trešo reizi apbalvots par gada labāko singlu, kā arī saņēmis balvu gada labākā popmūzikas albuma kategorijā (“Dawn FM”).

“Juno” ir pati nozīmīgākā balva mūzikas industrijā Kanādā, to mēdz saukt arī par kanādiešu “Grammy”.