foto: ZUMAPRESS.com
Latvijas pārstāvji Eirovīzijas pusfinālā uzstāsies kā vieni no pirmajiem
Ilustratīvs foto
Mūzika
2023. gada 23. marts, 11:17

Latvijas pārstāvji Eirovīzijas pusfinālā uzstāsies kā vieni no pirmajiem

Jauns.lv

Eirovīzijas dziesmu konkursa mājaslapā publicēta valstu pārstāvju uzstāšanās secība. Latvijas pārstāvji, grupa "Sudden Lights", uzstāsies pirmajā pusfinālā ar ceturto kārtas numuru.

Pirmais pusfināls Liverpūlē, Apvienotajā Karalistē, notiks otrdien, 9. maijā, bet otrais - ceturtdien, 11. maijā.

Kā pirmie pirmajā pusfinālā uzstāsies Norvēģijas, Maltas un Serbijas pārstāvji, bet uzreiz pēc Latvijas izpildītājiem uz skatuves kāps Portugāles dziedātāja.

2023. gada "Supernovas" fināls

Latvijas Televīzijas (LTV) rīkotās atlases finālā par iespēju pārstāvēt Latviju 67. starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā Liverpūlē sacentās desmit dalībnieki. Eirovīzijas ...

gallery icon

Kopā ar Latviju pirmajā pusfinālā vēl konkurēs un attiecīgi par favorītiem balsot varēs arī Īrija, Horvātija, Šveice, Izraēla, Moldova, Zviedrija, Azerbaidžāna, Čehija, Nīderlande un Somija.

Kā zināms, šogad ieviests arī jauninājums - pusfinālos vairs netiks ņemts vērā žūrijas balsojums, visu izšķirs tikai skatītāji. Balsot par savu favorītu varēs valstis, kuras piedalās attiecīgajā pusfinālā, kā arī Eirovīzijas "lielais piecinieks" un pērnā gada uzvarētājvalsts Ukraina.

Latvijas kaimiņvalstis Igaunija un Lietuva piedalīsies otrajā pusfinālā 11. maijā.

Kā jau iepriekš ziņots, Eirovīzija šogad noritēs 2022. gada konkursā otro vietu ieguvušajā Lielbritānijā, Liverpūlē, jo konkursa organizatori Ukrainā drošības apsvērumu dēļ pasākumu rīkot negribēja.

Šī gada konkursā piedalīsies 37 valstis. Melnkalne un Ziemeļmaķedonija paziņojusi, ka lielo izmaksu dēļ Eirovīzijā nepiedalīsies. Krievija no konkursa izslēgta iebrukuma Ukrainā dēļ. 

Lielā fināla norises kārtību Eirovīzijas producenti izlozes kārtībā noteiks agrā piektdienas, 12. maija, rītā pēc otrā pusfināla un visu konkursantu dalības apstiprināšanas. Apvienotās Karalistes (kā mājinieces) un Ukrainas (kā uzvarētājvalsts) kārtas numurs tika nejauši izvēlēts delegāciju vadītāju sanāksmē. Ukraina uzstāsies kā 19., bet Apvienotā Karaliste noslēgs šovu 26. pozīcijā.

Lielais Eirovīzijas fināls Liverpūlē gaidāms sestdien, 13. maijā. Pirmo reizi konkursa vēsturē par dziesmām varēs balsot arī valstis, kas konkursā nepiedalās. Tiešsaistes balsojumi no "pārējās pasaules" tiks summēti un pārvērsti punktos, kuriem būs tāda pati nozīme, kā vienai dalībvalstij abos pusfinālos un lielajā finālā.

Ukrainas pārstāvju "Kalush Orchestra" uzstāšanās ar dziesmu "Stefania" un uzvara Eirovīzijā 2022

gallery icon