Slavenības
2023. gada 24. marts, 09:06

Svetlana Loboda: "Es ļoti lepojos ar sevi un savu izvēli aizbraukt no Krievijas"

Jauns.lv

Svetlana Loboda bija viena no pirmajām tik liela mēroga skatuves zvaigznēm, kas pauda publisku nosodījumu Krievijas iebrukumam viņas dzimtajā Ukrainā un pameta Krieviju, kā pati saka, uz visiem laikiem. Drīz sekoja arī Krievijas atbilde – liegums dziedātājai iebraukt Krievijā turpmākos 50 gadus.

Taču tas virziens dziedātāju vairs interesē. Viņa arī novērsusies un nekomunicē ar bijušajiem kolēģiem, skatuves māksliniekiem Krievijā, kuri savus uzskatus kara jautājumā noklusē vai bailēs par savu likteni pauž atbalstu Putina varai.

foto: Publicitātes
Loboda arī novērsusies un nekomunicē ar bijušajiem kolēģiem, skatuves māksliniekiem Krievijā/

“Kad man instagramā raksta vēstules: “Piedod mums, neapvainojies, mums nav citas izvēles, mēs esam pieauguši cilvēki, ja mēs aizbrauksim, mums nekas labs vairs nespīd, bet tu vēl savu karjeru vari izveidot,” – es uz tām neko neatbildu. Man nav ko teikt. Katrs izdara savu izvēli,” saka Loboda.

Ukraiņu dziedātājas Lobodas koncerts "Wondersalā"

2022. gada 14. augustā "Wondersalā" uzstājās ukraiņu dziedātāja Loboda.

gallery icon

Uz žurnālista Sergeja Nikolajeviča jautājumu, vai dziedātāja neuzskata, ka pašlaik notiekošais viņas dzīvē ir samaksa par iepriekšējiem galvu reibinošajiem panākumiem, Loboda atbild noraidoši. Viņa teic, ka ir lepna ar sevi un savu izvēli aizbraukt no Krievijas. Dziedātājai tur piedāvāts samaksāt jebkādu naudu par palikšanu, bet “kam man tādi sīkumi, ja man krūtīs ir sirds, dvēsele, man ir ģimene, valsts un tauta, kuras priekšā esmu godīga”, atbild Loboda.

Svetlanas Lobodas dzīve sociālajos tīklos

Svetlanas Lobodas dzīve sociālajos tīklos.

gallery icon

Kā Loboda pieņēma lēmumu pamest Krieviju un kādus secinājumus kopš kara sākuma izdarījusi, uzzināsi rakstam pievienotajā video, bet pilnu Svetlanas Lobodas videointerviju raidījumam “Statuss: Brīvs”, kurā viņa stāsta par aktuālajiem darbiem un nākotnes plāniem, pametot Krievijas mūzikas tirgu, skaties šeit.