Mūzika
2023. gada 22. marts, 11:11

Noklausies - Imanta Ziedoņa fonds "Viegli" laiž klajā jaunu dziesmu "Nakts ugunīs"

Jauns.lv

Imanta Ziedoņa fonds "Viegli" publikas vērtēšanai nodod jaunu dziesmu "Nakts ugunīs", kas pirmatskaņojumu piedzīvos maijā koncertu sērijā "Es būšu tur" par godu Imanta Ziedoņa deviņdesmitgadei.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Imanta Ziedoņa fonds "Viegli" Kuldīgā stāda kulturālos kartupeļus

Atzīmējot Imanta Ziedoņa dzimšanas dienu, 3. maijā Kuldīgā, Pārventas parkā, jau otro gadu Imanta Ziedoņa fonds “Viegli” stāda kulturālos kartupeļus.Līdz ...

gallery icon
17

“Kopš fonda “Viegli” iepriekšējā albuma pagājuši pāris gadu, un lielākā daļa no tiem mums visiem bijuši gana pārsteidzoši un izaicinājumiem pilni. Mūsuprāt, “Nakts ugunīs” ir dziesma ar lielu cerības skaņu. Nepacietīgi gaidām brīdi, kad tā izskanēs Ziedoņa deviņdesmitās jubilejas koncertos,” tā par jauno singlu stāsta fonda mūziķis, koncerta mākslinieciskais vadītājs Jānis Holšteins-Upmanis.

Koncertu sērijā “Es būšu tur” par godu Imanta Ziedoņa deviņdesmitgadei šī gada 1. - 3. maijā Latvijas Nacionālās bibliotēkas Ziedoņa zālē izskanēs koncertprogramma “Es būšu tur” divās daļās, kurā mūziķi izpildīs gan fonda “Viegli”, gan citu pašmāju komponistu radītās dziesmas ar Imanta Ziedoņa vārdiem. Kopā ar fonda “Viegli” muzikālo sastāvu koncertā piedalīsies arī jauktais koris “Maska” diriģenta Jāņa Ozola vadībā.

Imanta Ziedoņa fonda „Viegli” uzstāšanās Imantdienās

2017. gada 8. jūlijā Cēsu Pils parka estrādē jau 41. reizi notika tradicionālie komponista Imanta Kalniņa mūzikas svētki – Imantdienas.

gallery icon
42

Gan dziesmas, gan koncertsērijas nosaukums aizgūts no jaunākajā singlā izdziedātā Imanta Ziedoņa dzejoļa “Nakts ugunīs”, kas vēsta par ugunīm, kurās sadeg tumsa un ietek gaisma. Plānots, ka koncertā izskanēs arī vēl kāds pirmatskaņojums, iezīmējot fonda “Viegli” jauno skanējumu. “Jūtam, ka šodien mums visiem nepieciešams pieturēties pie kopīgām vērtībām, vadugunīm un virzības, ko neticamā kārtā jau vairākus gadus atpakaļ ir trāpīgi nodefinējis Imants Ziedonis – tuvība, kopība un savas identitātes apzināšanās,” turpina Jānis Holšteins-Upmanis. Dziesmas ierakstā kopā ar fondu “Viegli” piedalījušies arī ģitārists Miķelis Putniņš, pianists Toms Mikāls, basists Jānis Olekšs un bundzinieks Emīls Kaupers. Singla “Nakts ugunīs” ieraksts veidots kopā ar producentu Gati Zaķi.