Britu pensionārs saņem pašvaldības vēstuli ar līdzjūtību par savu nāvi un savdabīgu piedāvājumu
Stjuarts Dobsons (ekrānuzņēmums)
Trakā pasaule
2023. gada 21. marts, 18:55

Britu pensionārs saņem pašvaldības vēstuli ar līdzjūtību par savu nāvi un savdabīgu piedāvājumu

Jauns.lv

Kāds Lielbritānijas iedzīvotājs no vietējās pašvaldības saņēmis vēstuli ar līdzjūtību par viņa nāvi un savādu priekšlikumu — aizpildīt veidlapu par nodokļu atvieglojumu saņemšanu sakarā ar savu nāvi, vēsta vietējie mediji.

77 gadus vecais Stjuarts Dobsons bija ļoti pārsteigts, kad saņēma Dienvidnorfolkas pašvaldības atsūtīto vēstuli ar līdzjūtību un piedāvāto nodokļu atvieglojumu. Viņš uzrakstīja pašvaldībai atbildi, ka ir tīri vēl dzīvs un šāda pašvaldības kļūme sagādājusi viņam emocionālas ciešanas, un pats to nogādāja adresātam. “Vai es jums izskatos miris?” vaicāja sašutušais sirmgalvis.

“Tas ir kaut kāds sviests, viņi man lūdz aizpildīt veidlapu, vienlaikus mani uzskatot par mirušu, tam nav nekādas jēgas,” viņš sacīja, apšaubot pašvaldības darbinieku “veselo saprātu un racionālas domāšanas spēju”.

Šādu saasinātu reakciju veicināja bēdīgais fakts, ka pirms mēneša bija mirusi viņa sieva, ar kuru kopā nodzīvoti 54 gadi.

Pašvaldība viņam atvainojās. “Municipalitāte atvainojās Dobsona kungam par pieļauto kļūdu, atjauninot mūsu ierakstus pēc Dobsones kundzes nāves, un mēs nožēlojam, ka mūsu kļūda sarūgtināja Dobsona kungu šajā grūtajā laikā,” paziņoja tās pārstāvis.