foto: AP/Scanpix
“Viņa ir atgriezusies vai mums raida no Rīgas?" Krievijas iedzīvotāji sašutuši par Veras Brežņevas parādīšanos TV ekrānos
Vera Brežņeva.
Slavenības
2023. gada 20. marts, 11:39

“Viņa ir atgriezusies vai mums raida no Rīgas?" Krievijas iedzīvotāji sašutuši par Veras Brežņevas parādīšanos TV ekrānos

Jauns.lv

Krievijas TV kanāls “RosTV” saviem skatītājiem parādījis populāro bērnu raidījumu “Spokojnij noči, malaiši” (“Ar labu nakti, mazuļi" -red.) ar ukraiņu dziedātājas Veras Brežņevas līdzdalību. Ņemot vērā viņas neslēpto nosodījumu pret Krievijas agresiju Ukrainā, daudzi TV skatītāji pauduši sašutu, ka televīzijā tiek rādīta “ienaidniece”.

Kā zināms, Vera Brežņeva, kurai Krievijā bijusi ļoti veiksmīga dziedātājas karjera, pēc kara sākuma pameta Krieviju un aizbrauca uz Poliju no kurienes atbalstīja savu dzimto valsti.

Daudzi TV skatītāji bija sašutuši par Brežņevas parādīšanos televīzijā, vēsta krievu propagandas Telegram kanāli.  "Pastāstiet, kā to saprast. Vai viņa ir atgriezusies vai raida mums no Rīgas?" - raksta sašutušie agresorvalsts iedzīvotāji.

Izrādījās, ka TV ēterā tika pārraidīts 2019. gada raidījums, kas esošajos cenzūras apstākļos acīmredzami vērtējams kā kļūda. Kāpēc viņi nolēma to parādīt tagad, nav zināms.

Jāpiebilst, ka, sākoties karam, Vera Brežņeva tika manīta humānās palīdzības noliktavā Polijā - tur viņa iesaiņoja un iekrāva personīgās higiēnas preces un pirmās nepieciešamības preces kara skartajiem līdzpilsoņiem.

Vera Brežņeva dzīvē un uz skatuves

gallery icon

Krievijā Vera Brežņeva uz “savas ādas” izbaudījusi propagandas un cenzūras sekas pilnībā –  viņa pat tika "izgriezta" no seriāla "Major".  Tagad seriāls, kurā viņa filmējās, ir zaudējis savu nozīmi, jo visi notikumi risinājās tieši ap viņas personu.