Šerloka Holmsa dzimšanas dienas svinības Rīgā

Rīgā šodien, 18. martā, notika Šerloka Holmsa dzimšanas dienas svētki. Svētki sākās pie Latvijas Nacionālā mākslas muzeja ēkas, kad notika ...

gallery icon
60
Kino
2023. gada 18. marts, 16:46

FOTO: ar vintāžas tērpiem Rīgā aizvadīta Šerloka Holmsa dzimšanas diena

Jauns.lv

Rīgā šodien, 18. martā, notika Šerloka Holmsa dzimšanas dienas svētki. Svētki sākās pie Latvijas Nacionālā mākslas muzeja ēkas, kad notika kostīmu gājiens, kas virzīsies cauri pilsētas centram līdz svētku skatuvei Līvu laukumā, Vecrīgā.

\Svētki turpinājās ar teatrālām un muzikālām performancēm, labāko kostīmu tēlu apbalvošanu un citām izklaidēm. Pasākumā uzstāsies duets "Pipes and Drums" un grupa "Funcoolio".

Pasākuma laikā notiks viktorīna "Patiesība vai viltus ziņa", tāpat svētku viesi varēja piedalīties tematiskās spēlēs, piemēram, kvestā "Detektīvstāsts", kas paredzēts bērniem no 8 līdz 12 gadiem, antiekskursijā "Moriartija atriebība", kas paredzēta pieaugušajiem un pusaudžiem. Tāpat notika kvests-izmeklēšana "Pa noziegumu pēdām".

Savukārt tie, kas vēlējās izstaigāt režisora Igora Masļeņņikova filmas "Šerloka Holmsa un doktora Vatsona" filmēšanas vietas, varēja pieteikties ekskursijai ar gidu.

Savukārt martā Rīgā, Rēzeknē un Daugavpilī notiks lektoriji ar kinokritiķi Oļegu Peku "Šerloks Holmss un viņa vieta un nozīme angļu detektīvžanra vēsturē".