Spānijas nākamā karaliene - kroņprincese Leonora

Spānijas karaliskā ģimene paziņojusi, ka 17 gadus vecā kroņprincese Leonora šogad sāks trīs gadus ilgas militārās mācības, lai sagatavotos savai ...

gallery icon
Slavenības
2023. gada 16. marts, 17:00

Spānijas kroņprincese Leonora gatavojas militārajām mācībām

Jauns.lv

Spānijas karaliskā ģimene paziņojusi, ka 17 gadus vecā kroņprincese Leonora šogad sāks trīs gadus ilgas militārās mācības, lai sagatavotos savai lomai valsts galvas amatā.

Leonora, kas pazīstama arī kā Viņas Karaliskā Augstība Astūrijas princese, ir vecākā no Spānijas karaļa Felipes VI un karalienes Letīcijas divām meitām. Pēc tam, kad viņas tēvs atkāpsies no amata vai dosies mūžībā, viņa kā pirmā rindā uz troni kļūs arī par Spānijas Bruņoto spēku augstāko komandieri.

Princeses militārās mācības sāksies augustā pēc tam, kad viņa būs pabeigusi studijas "UWC Atlantic" privātajā koledžā Velsā, kur viņa kopā ar 17 gadus veco Nīderlandes princesi Aleksiju apgūst Starptautiskā bakaularāta programmu.

Spānijas karaliene Letīcija brīvdienām Maljorkā izvēlas mini, tāpat kā meitas

gallery icon

Iesākumā princese Leonora vienu mācību gadu aizvadīs Armijas militārajā akadēmijā Saragosā, bet pēc tam pāries uz jūrskolu, līdz noslēgumā studijas pabeigs Vispārējā gaisa akadēmijā Santjago de la Riberā.

Par princeses gaidāmo militāro dienestu izteikusies arī Spānijas aizsardzības ministre Margarita Roblesa. "Šodien Ministru kabineta sēdē mēs apstiprinājām karalisko dekrētu, kura mērķis ir piešķirt struktūru [princeses Leonoras] militārajām apmācībām un karjerai," CNN sacīja Roblesa.

Spānijas karaliskā ģimene 2018. gada Lieldienās

gallery icon

Viņa norādīja, ka tas nozīmē to, ka pienāks laiks, kad Spānijas augstākais armijas komandieris būs sieviete. "Pēdējos gados mēs esam pielikuši lielas pūles, lai integrētu sievietes bruņotajos spēkos," pastāstīja Spānijas aizsardzības ministre.

Zināms, ka Spānijas karalis Felipe kļuva par valsts galvu 2014. gadā, kad no troņa atkāpās viņa tēvs Huans Karloss.

Jaunā Spānijas karaļa Felipes VI un karalienes Letīcijas kronēšana

gallery icon