foto: REUTERS/SCANPIX
“Šeit ir zināms tēmas politizācijas elements," Peskovs par "Oskara" piešķiršanu filmai par Navaļniju
Krievijas prezidenta Vladimira Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs.
Kino
2023. gada 13. marts, 13:31

“Šeit ir zināms tēmas politizācijas elements," Peskovs par "Oskara" piešķiršanu filmai par Navaļniju

Jauns.lv

Kremlis uzskata, ka ASV Kinoakadēmijas balvas piešķiršanai dokumentālajai filmai par Alekseju Navaļniju varētu būt "zināms politizācijas elements". Par to brīfingā paziņoja Krievijas Federācijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs, vēsta “Meduza.io”

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

“Es nevaru spriest par šīs dokumentālās filmas kvalitāti, jo neesmu to skatījies. Būtu neloģiski kaut ko teikt. Lai gan neesmu skatījies, uzdrošinos pieņemt, ka šeit ir zināms tēmas politizācijas elements. Arī Holivuda dažkārt neizvairās no sava darba politizācijas tēmas, tā notiek. Es nevaru runāt par šīs lentes kinematogrāfiskajiem nopelniem, jo ​​es ar to neesmu pazīstams," žurnālistiem sacīja Kremļa pārstāvis.

Kā zināms, kanādiešu režisora ​​Daniela Rēra režisētā filma “Navaļnijs” 95. Kinoakadēmijas balvu pasniegšanas ceremonijā saņēma "Oskara" balvu kā labākā dokumentālā filma.

Jūlija Navaļnaja, Krievijas opozīcijas līdera sieva, sacīja: “Mans vīrs atrodas cietumā tikai par patiesības paušanu. Mans vīrs atrodas cietumā tikai par demokrātijas aizstāvēšanu. Aleksej, es sapņoju par dienu, kad tu būsi brīvs. Un mūsu valsts būs brīva. Turies manu mīlestību." Navaļnijs pašlaik izcieš cietumsodu ieslodzījuma vietu kolonijā Vladimiras apgabalā.

Filma iepriekš ieguva skatītāju  balvu Sandensas filmu festivālā, kur tās pirmizrāde notika 2022. gada janvārī, un divas balvas  kinofestivālā “Cinema Eye Honors”. Filma februārī ieguva arī “BAFTA” balvu.

Labāk ģērbtās slavenības “Oskara 2023” balvu vakarā

gallery icon
25