Kino
2023. gada 13. marts, 07:19

"Oskara" balvu ceremonijā triumfē komēdija "Viss visur vienlaikus"

Jauns.lv/LETA

ASV Kinoakadēmijas jeb "Oskara" balvu ceremonijā šogad lielākos uzvaras laurus plūkusi filma "Everything Everywhere All at Once" ("Viss visur vienlaikus").

Amerikāņu zinātniskās fantastikas komēdija saņēmusi "Oskaru" kategorijā "labākā filma", un tās režisori un scenārija autori Dens Kvans un Denjels Šeinerts ieguvuši "Oskaru" kategorijā "labākais režisors".

foto: AP/Scanpix
Mišela Jeo, kas saņēma balvu par labāko galvenās lomas aktrises sniegumu filmā "Viss visur vienlaikus".

"Oskaru" kategorijā "labākā aktrise" saņēmusi Mišela Jeo par lomu filmā "Viss visur vienlaikus", savukārt "labākā aktiera" balva tikusi Brendanam Freizeram par lomu filmā "The Whale" ("Valis").

Džonatans Ke Kvans par lomu "Viss visur vienlaikus" saņēmis "Oskaru" kategorijā "labākā otrā plāna aktieris" un Džeimija Lī Kērtisa par tēlojumu šajā pašā filmā ieguvusi "Oskaru" kategorijā "labākā otrā plāna aktrise".

"Viss visur vienlaikus", kas bija nominēta "Oskariem" 11 kategorijā, ieguvusi balvu arī kategorijā "labākais oriģinālais scenārijs".

Toms Krūzs “Oskara” nominantiem par godu rīkotajās pusdienās 2023. gada februārī

Aktieris Toms Krūzs “Oskara” nominantiem par godu rīkotajās pusdienās 2023. gada februārī.

gallery icon

Tikmēr kara drāma "All Quiet on the Western Front" ("Rietumu frontē bez pārmaiņām") saņēmusi "Oskarus" par labāko operatora darbu, labāko starptautisko filmu, par labāko oriģinālmūziku un par labāko scenogrāfiju.

“Oskara 2022” balvu ceremonijas vakara labāk ģērbtās slavenības

gallery icon