Viņa 6 gadus nelieto šampūnu. Un, ziniet, nav nemaz tik traki! FOTO
Vairums cilvēku nespēj iedomāties dzīvi bez šampūna lietošanas. Tomēr, iespējams, vecmāmiņu gudrībai – jo retāk matus mazgā, jo mazāk tie taukojas – ir pamats.
Trakā pasaule
2015. gada 8. aprīlis, 15:11

Viņa 6 gadus nelieto šampūnu. Un, ziniet, nav nemaz tik traki! FOTO

Jauns.lv

Ņujorkiete Sāra Tībūma pirms sešiem gadiem nolēma „uzmest” visu matu kopšanas līdzekļu industriju. Kopā ar savu draugu Sāra nolēma: šampūna mūsu vannasistabā vairs nebūs, lai gan Sārai no dabas ir visnotaļ taukaini mati.

Rakstniece Tībūma eksperimentam ļāvās, pat neraugoties uz faktu, ka viņas mati ir taukaini un pirmie mēneši, kā viņa pati godīgi atzīst, bijuši tik briesmīgi, ka pat negribējies iet ārā no mājas. Viņa pārstāja lietot jebkādus šampūnus, kondicionierus un matu veidošanas līdzekļus. „Pirmās nedēļas bija briesmīgas. Mati bija ārkārtīgi taukaini. Es tos skaloju tikai ar ūdeni, bet taukainība nemazinājās, gluži pretēji,” stāsta Sāra, „taču eksperimentu nepārtraucu. Cilvēkos gāju, valkājot lakatus, kuros ievīstīta taukainā galva,” viņa teic.

Vēl pēc dažām nedēļām viņai sākusies nieze skalpā, taču Sāra spītīgi turpināja galvas ādu masēt zem tekoša ūdens, nelietojot nekādus produktus. Šajā brīdī sievietes draugs kļuva skeptisks un noskaņots pret šādu eksperimentu, taču viņa nepadevās. Grūtāki bijuši gājieni uz frizētavu, kur Sārai nācies lūgt profesionāļiem nelietot šampūnus; uz to viņa saņēmusi izbrīnītus skatienus.

Brīnums notika pēc 12 nedēļām, atklāj ņujorkiete. „Vienā brīdī mani mati pārstāja taukoties. Izmazgājot to tikai ar ūdeni, tie kļuva spīdīgi, paklausīgi, veselīgāki,” viņa pauž. „Protams, arī man kā jebkurai sievietei ir labo un slikto matu dienas, taču nevar noliegt, ka kopumā mana galvas rota šobrīd izskatās veselīgāka nekā laikā, kad lietoju līdzekļus to kopšanai”.

Matu nemazgāšana ar šampūnu, jāteic, dāmu vidū šobrīd ir modes lieta. Tādas slavenības kā Kima Kardašjana, Adele un Džesika Simpsone neslēpj, ka cenšas matus mazgāt iespējami retāk, lai tie netaukotos. Rakstnieces Sāra, šķiet, pierāda, ka sešus gadus nemazgāti mati atgūst tādu kvalitāti, kādu vēlētos katra sieviete.

Kasjauns.lv/Foto: no Sāras Tībūmas personīgā arhīva