Slavenības
2023. gada 1. marts, 05:54

Īlons Masks atguvis pasaules bagātākā cilvēka statusu. Kā?

Jauns.lv

Amerikāņu uzņēmējs Īlons Masks atguvis pasaulē bagātākā cilvēka statusu, ko uz īsu brīdi bija zaudējis franču uzņēmējam Bernāram Arno. Tā vēsta izdevums “Bloomberg”.

“Pēc tam, kad Tesla akciju vērtība pieauga 100 procentu apmērā, pieauga arī kompānijas īpašnieka reitings,” skaidro “Bloomberg”.

“Bloomberg” atgādina, ka pagājušā gada nogalē, kad autoražotāja akciju vērtība krietni nokritās, 51 gadu vecais miljardieris zaudēja 180 miljardus dolāru sava kapitāla. Tas pazemināja viņa reitingu, un viņš zaudēja pasaulē bagātākā cilvēka statusu. Par to tika atzīts franču uzņēmējs Bernārs Arno.

Šā gada janvārī "Ginesa pasaules rekordi" Maskam piešķīra pat rekordu par “lielāko personīgās bagātības zaudējumu”, kā iemeslu minot 180 miljardu dolāru zaudējumu laikā no 2021. gada novembra līdz 2023. gada janvārim.

Īlons Masks ievācas vienistabas dzīvokļa izmēra būdiņā

Pasaules otrs bagātākais cilvēks Īlons Masks, neskatoties uz savu vērtību 166 miljardu ASV dolāru apmērā, ievācies nelielā 50 kvadrātmetru mājiņā.

gallery icon
15

Saskaņā ar “Bloomberg” miljardieru indeksu Maska kapitāls pieaudzis līdz 187,1 miljardam dolāru. Tas pārsniedz Arno personisko bagātību, kas novērtēta 185,3 miljardu dolāru apmērā.

Īlons Masks pērn labdarībai ziedojis aptuveni 11,6 miljonus sava uzņēmuma “Tesla Inc” akciju.

Īlons Masks ar otro sievu Talulu Railiju

Īlons Masks ar otro sievu Talulu Railiju.

gallery icon
8

Aktrise Ambera Hērda un uzņēmējs Īlons Masks

Pēc skandalozās šķiršanās no Holivudas zvaigznes Džonija Depa, aktrisei Amberai Hērdai izveidojušās romantiskas attiecības ar „Tesla Motors” izpilddirektoru miljardieri Īlonu ...

gallery icon
38