Slavenības
2023. gada 28. februāris, 15:49

"Glābjot ierindnieku Raienu" un "GTA Vice City" zvaigzne komā, tuvinieki plāno atslēgt dzīvības uzturēšanas iekārtas

Jauns.lv

61 gadu vecais Toms Saizmors pēc galvas smadzeņu aneirismas kopš 18. februāra atrodas komā Losandželosas slimnīcā. Viņa ģimene paziņoja ārstu teikto, ka aktierim neesot cerību atkopties, un apstiprināja, ka grasās pieņemt lēmumu viņu atslēgt no dzīvības uzturēšanas iekārtām.

“Šodien ārsti informēja viņa ģimeni, ka cerību vairs nav, un ieteica pieņemt lēmumu par dzīvības izbeigšanu,” pirmdienas vakarā paziņoja Saizmora pārstāvis. “Pašlaik ģimene izlemj jautājumus par dzīvības izbeigšanu, un trešdien nāks klajā ar paziņojumu.”

18. februāra rītā Saizmors tika atrasts bez samaņas savā Losandželosas mājā, piedzīvojis insultu.

Saizmoram bija vairākus gadu desmitus ilga un sekmīga kinoaktiera karjera, piedaloties tādās slavenās filmās kā 1989. gada Olivera Stouna filmā “Dzimis ceturtajā jūlijā” (“Born on the Fourth of July”) ar Tomu Krūzu un Vilemu Defo, 1991. gada Ketrinas Bigelovas filmā “Lūzuma punkts” (“Point Break”) ar Patriku Sveiziju un Kianu Rīvsu, 1994. gada Olivera Stouna filmā “Dzimuši slepkavas” (“Natural Born Killers”) ar Vudiju Harelsonu, Džuljetu Lūisu, Robertu Dauniju jaunāko, Tomiju Lī Džonsu, 1995. gada Maikla Manna filmā “Sadursme” (“Heat”) ar Alu Pačino, Robertu De Niro, Džonu Voitu un Velu Kilmeru, 1998. gada Stīvena Spīlberga filmā “Glābjot ierindnieku Raienu” (“Saving Private Ryan”) ar Tomu Henksu un Metu Deimonu.

Savukārt datorspēļu cienītājiem Saizmors paliks atmiņā kā 2002. gada leģendārās spēles “Grand Theft Auto Vice City” galvenā ļaunā varoņa, mafijas bosa Sonija Forelli balss ierunātājs. Šī spēle ir īpaša ne tikai ar trillera sižetu un atvērto pasauli, bet ar spēles tēlus ierunājušo slavenību kolektīvu, kas spētu rotāt jebkuru Holivudas filmu. Jāpiebilst, ka pērn aizsaulē aizgāja galvenās lomas ierunātājs Rejs Liota.