foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
"Radoša neveiksme," - Jaunais Rīgas teātris atceļ izrādi ar Čulpanas Hamatovas dalību
Pērn Čulpana Hamatova saņēma mūsu "Spēlmaņu nakts" balvu kā gada labākā atrise.
Slavenības
2023. gada 27. februāris, 10:28

"Radoša neveiksme," - Jaunais Rīgas teātris atceļ izrādi ar Čulpanas Hamatovas dalību

Jauns.lv

"Radoša neveiksme," - tā secinājis Jaunais Rīgas teātris un atcēlis izrādi "Gogolis. Nature morte". Šim uzvedumam, kas radīts Ulža Tīrona režijā un kurā latviski uz skatuves grasījās runāt krievu teātra zvaigzne Čulpana Hamatova, pirmizrāde bija paredzēta jau šonedēļ - 28. februārī.

Atcelts ir gan ģenerālmēģinājums, gan pirmizrāde, gan visas paredzētās sekojošās izrādes. "Šoreiz nav sanācis. Radoša neveiksme. Teātrī (tāpat kā dzīvē) tā mēdz reizēm notikt," tā atcelšanas iemeslu soctīklā "Facebook" komentējis Jaunais Rīgas teātris (JRT), piebilstot, ka "nauda par iegādātām biļetēm tiks atgriezta bankas kontā desmit dienu laikā".

"Gogolis. Nature morte" bija paredzēts kā pirmais JRT iestudējums jaunajā gadā un arī pēdējais šajā sezonā.

Izrāde bija paredzēta kā lugas “Veclaiku muižnieki” mēģinājums, kurā aktieri iejūtas Nikolaja Gogoļa varoņu pieticīgajā ikdienā. Gogoļa stāstā divi veci, mīļi cilvēki to vien dara, kā ēd, guļ un uzņem viesus. Lomās šajā izrādē bija jāiejūtas Gundaram Āboliņam, Kasparam Znotiņam un no Krievijas atbēgušajai Čulpanai Hamatovai, kas bija solījusies uz šo laiku spēlēt izrādē latviešu valodā. Izrādes dramaturga, režisora un scenogrāfa gods bija uzticēts filozofam Uldim Tīronam.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Čulpana Hamatova ar JRT kolēģiem Gundaru Āboliņu un Baibu Broku.

Čulpana Hamatova uz JRT skatuves izrādē "Post Scriptum"

Jaunajā Rīgas teātrī pirmizrādi piedzīvojis iestudējums "Post Scriptum" ar izcilo krievu aktrisi Čulpanu Hamatovu galvenajā un vienīgajā lomā. Monizrādes režisors ...

gallery icon