foto: imago images/Pacific Press Agency
“Scorpions” solists apsūdzējis visus Krievijas iedzīvotājus kara atbalstīšanā Ukrainā
"Jā, saka - tie nav krievi, tāds ir režīms, bet krievi atbalsta šo režīmu," norāda "Scorpions" solists Klaus Maine.
Slavenības
2023. gada 18. februāris, 15:43

“Scorpions” solists apsūdzējis visus Krievijas iedzīvotājus kara atbalstīšanā Ukrainā

Jauns.lv

Leģendārās grupas “Scorpions” līderis Klauss Meine pavēstījis, ka uzskata visus Krievijas iedzīvotājus par vainīgiem uzbrukumā Ukrainai. Pēc viņa teiktā, viņi padevušies Krievijas propagandai, tāpēc ir Kremļa noziegumu līdzdalībnieki.

"Vācieši Otrā pasaules kara laikā uzbruka pusei pasaules. Un, kad mēs uzaugām, mēs jutām kopīgu vainu. Mums bija skaidrs, ka Otrā pasaules kara laikā katram vācietim bija sava daļa vainas. Vācieši tika sakauti, un tad soli pa solim soli pa solim sāka kļūt skaidrs, kas toreiz notika - holokausts un visas briesmīgās lietas. Tas viss uzlika mūsu valstij kopējas vainas stigmu. Es gribētu, lai cilvēki Krievijā saprastu, kas notiek tagad, un paši saprastu savu atbildības sajūtu par to, ka mirst nevainīgi cilvēki un daudzi zaudē savu māju," sacīja Meine.

Klauss atzina, ka viņš gribētu teikt, ka ne visi krievi ir vainīgi, taču baidās, ka tas tā nav. Klauss vēlas, lai agresorvalsts pilsoņi apzinātos viņu atbildību. "Jā, saka - tie nav krievi, tāds ir režīms, bet krievi atbalsta šo režīmu. Ir dažādi socioloģiski pētījumi, cik krievu atbalsta karu. Protams, pie tā vainojama arī propaganda," norāda mākslinieks.

Mūziķis piebilda, ka viņa sirdī ir Ukraina. Un tagad visvairāk viņš vēlas, lai ukraiņi sajustu viņa solidaritāti. Tāpēc dziedātājs prezentēja leģendārās dziesmas "Pārmaiņu vējš" jauno versiju, kurā vārdus "Es eju gar Maskavas upi, tieši līdz Gorkija parkam, lai skan tava balalaika" aizstāja ar "Ieklausies manā sirdī, tas saka "Ukraina" un gaida, ka vējš mainīsies.”