Sarkanais paklājs
2023. gada 18. februāris, 17:30

VIDEO TIEŠRAIDE: "Zelta mikrofona" ceremonijas aizkulises

Jauns.lv

Šodien Ķīpsalā notiek "Zelta mikrofona"23" balvu pasniegšanas ceremonija. Lai arī latviešu mūzikas cienītāji ir aicināti apmeklēt koncertu klātienē, tiem, kuriem sarunas ar mūziķiem intīmākā gaisotnē iet tuvāk pie sirds, ir unikāla iespēja ielūkoties aizkulišu notikumos no pasākuma norises īpašajā tiešraidē, ko piedāvā portāls Jauns.lv sadarbībā ar radio "Latviešu hiti".

Svinīgā pasākumā izziņoti “Zelta Mikrofons'23” nominanti

Ceturtdienas, 12. janvāra, pusdienlaikā svinīgā pasākumā Ķīpsalas izstāžu centrā tika izziņoti Latvijas Mūzikas gada balvas “Zelta Mikrofons'23” nominanti 21 kategorijā. ...

gallery icon
169

Šī būs iespēja redzēt Latvijas mūzikas eliti smieklpilnos uzdevumos un humoristiskās sarunās! Turklāt skatītājiem būs iespēja iesaistīties.

"Televīzijas cenzūra uzliek rāmi, un dzīvu emociju izpausmes iespēja ir limitēta. Svarīga šķiet iespēja sniegt īsta un patiesa satura atspoguļojumu auditorijai lielākā mūzikas notikuma Latvijā kontekstā. Tikai tā mēs varam būt īsti, just savstarpēji emocionālu sasaisti starp auditoriju un mūziķiem. Šī ir kārtējā unikālā iespēja smieties un būt izklaidētiem caur saturu, ko TV ekrānā neredzēt’’ portālam Jauns.lv stāsta idejas autors, radio "Latviešu hiti" zīmola vadītājs Toms Barons Lūķis.

Tiešraides organizatori līdz šim ierasto šāda veida video satura scenāriju papildinājuši ar jauniem izaicinājumiem, atraktīvām spēlēm un neērtām viktorīnām viesiem. Tiešraides skatītājiem būs iespēju tapt par daļu no "Aizskatuves", uzdot jautājumus un iesaistīties sarunās - drosmīgākie to varēs darīt ar digitālā laikmeta tehnoloģisko iespēju palīdzību.

"Zelta mikrofons’23" ceremonijas izziņošana

2022. gada 6. oktobrī mākslas un izglītības centrā “Ola Foundation” notika "Zelta mikrofons’23" ceremonijas izziņošanas preses konference.

gallery icon
91

Jau ziņots, ka Latvijas mūzikas ierakstu gada balva "Zelta mikrofons’23" norisināsies 2023.gada 18. februārī starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā, pirmo reizi klātesot arī skatītājiem. Uzvarētāji saņems divus apbalvojumus - gan fizisku statueti, gan digitālu. Starptautiski atpazīstamais latviešu mākslinieks KIWIE katrai nominācijai veido atšķirīgu NFT jeb iedzīvina statueti digitālā kriptomākslā.

Dzintaru koncertzālē izskan “Zelta Mikrofona” laureātu koncerts

gallery icon
136

Ceremonijas koncerta daļu veidos muzikāli priekšnesumi, tajā skaitā pirmatskaņojumi un neierastas sadarbības. 18. februāra vakarā dzirdēsim grupas "Astro'n'out", "Dzelzs vilks", "DaGamba" , "Musiqq", "Tautumeitas" , "Citi zēni".  Uzstāsies arī Dons, Aija Andrejeva-Aišpure, Olga Rajecka, Shipsea un Ūga, "Bel Tempo" un Elīza Legzdiņa, Ozols, rolands če, Arturs Skutelis, Zeļģis, un fonda "Līdzskaņa" mūziķi Atis Zviedris, Ralfs Eilands un Katrīna Dimanta.

"Zelta mikrofona" balvas pasniegšanas ceremonijas aizkulises

26. februārī Rīgas Mākslas un mediju tehnikumā 26. reizi tika pasniegta Mūzikas ierakstu gada balva "Zelta mikrofons".

gallery icon
285