Ārijas Elksnes 95 gadu jubilejai veltīts koncertuzvedums 2023. gada februārī

2023. gada 8. februārī Rīgā, VEF Kultūras pilī izskanēja dzejnieces Ārijas Elksnes (1928-1984) 95 gadu jubilejai veltīts koncertuzvedums.

gallery icon
Mūzika
2023. gada 10. februāris, 15:35

FOTO: VEF Kultūras pilī izskan dzejnieces Ārijas Elksnes 95 gadu jubilejai veltīts koncertuzvedums

Jauns.lv

Trešdien, 8. februārī, Rīgā, VEF Kultūras pilī izskanēja dzejnieces Ārijas Elksnes (1928-1984) 95 gadu jubilejai veltīts koncertuzvedums.

Koncertuzvedumā skanēja populāras dažādu komponistu dziesmas ar Ārijas Elksnes vārdiem - Ulža Marhileviča, Raimonda Paula, Zigmara Liepiņa, Aivara Hermaņa, Harija Užāna, Jura Hirša, Pētera Stutāna, kā arī Lailas Ilzes Purmalietes speciāli šim uzvedumam sakomponētās 12 jaunas dziesmas ar Ārijas Elksnes vārdiem.

Piedalījās dziedātāja un komponiste Laila Ilze Purmaliete, aktrise Dace Bonāte (kura iejutās dzejnieces tēlā), aktieris un dziesminieks Juris Hiršs, aktieris Lauris Subatnieks, dziedātāja Ieva Sutugova, pianists Anatolijs Livča, ģitārists Jānis Kalniņš, bundzinieks Uģis Kruskops, vijolnieks Aleksejs Bahirs.

"Ārijas Elksnes dzeja ir tik dziļi cilvēciska, skaista un dziļa, ka tā nenoveco, gluži otrādi, tā ir ļoti aktuāla arī šodien. Tā dod mums iespēju stiprināties pašiem sevī, sakārtoties un dzīvot. Un paldies dzejniecei par viņas darbu un atstāto lielo mantojumu, ko mēs ar mūsu koncertuzvedumu vēlreiz cēlām saulītē” tā pēc koncertuzveduma saka Laila Ilze Purmaliete.

Koncertuzveduma īpašais viesis Uldis Marhilēvičs teic, ka viņš ir īpaši pateicīgs Ārijai Elksnei, un uzskata, ka viņam obligāti ir jābūt šajā uzvedumā klāt: “Daudzi raksta mūziku, bet jāatceras, ka sākumā bija vārds, un tādēļ godināsim mūsu lielo dzejnieci Āriju Elksni, viņas vērtība ar laiku tikai augs.”