foto: Mirrorpix / Vida Press
Par pedofiliju notiesātā glamroka leģenda Gerijs Gliters atbrīvots no cietuma
Gerijs Gliters tiesas laikā Vjetnamā 2006. gadā
Mūzika
2023. gada 3. februāris, 17:10

Par pedofiliju notiesātā glamroka leģenda Gerijs Gliters atbrīvots no cietuma

Jauns.lv

Par pedofiliju notiesātā glamroka leģenda Gerijs Gliters atbrīvots no cietuma, tajā pavadījis pusi no piespriestās 16 gadu brīvības atņemšanas.

78 gadus veco Gliteru 2015. gadā notiesāja par izvarošanas mēģinājumu, četrām apsūdzībām uzbrukumā ar nepiedienīgu uzvedību, kā arī vienā apsūdzībā par intīmām attiecībām ar meiteni, kura bija jaunāka par 13 gadiem. Glitera jaunākajam upurim bija tikai 10 gadi.

Tieslietu ministrijas pārstāvis sacīja BBC, ka policija vērīgi uzraudzīs Gliteru. Tiek uzskatīts, ka viņam piestiprinās GPS raidītāju.

Gerijs Gliters bija viens no slavenākajām mūzikas zvaigznēm pagājušā gadsimta septiņdesmitajos gados, un viņš baudīja savu zvaigznes saturu, ielaižoties neskaitāmās seksuālās dēkās, taču viņa neveselīgās noslieces nāca atklātībā krietni vēlāk.

1997. gadā viņu arestēja pēc tam, kad tehniķis viņa remontā nodotā klēpjdatorā atrada bērnu pornogrāfiju. 1999. gada 12. novembrī viņam piesprieda četru mēnešu cietumsodu, kad viņš atzinās, ka lejupielādējis apmēram 4000 fotogrāfijas ar bērnu seksuālas izmantošanas ainām. Viņu atbrīvoja 2000. gada janvārī pēc divu mēnešu cietumsoda izciešanas. Pēc tam viņš aizbēga uz Kambodžu, no kurienes viņu izraidīja 2002. gadā uz Taizemi, no kurienes viņš pārcēlās Vjetnamu. Tur 2006. gadā Gliteram piesprieda trīs gadu ieslodzījumu par 11 un 12 gadus vecu meiteņu seksuālu izmantošanu, turklāt viņam draudēja nāvessods, ja notiesātu par bērnu izvarošanu. Vēlāk sodu mīkstināja, un 2008. gadā viņš atgriezās Lielbritānijā, noraidot jebkādas apsūdzības pedofilijā.

Pēc sešiem gadiem, veicot izmeklēšanu tolaik jau mirušā BBC radio dīdžeja un televīzijas raidījuma vadītāja Džimija Sevila neskaitāmo seksuālo noziegumu lietā, britu policija ieguva jaunus pierādījumus, kas liecināja par Glitera seksuālajām perversijām septiņdesmitajos gados. Gliteru apsūdzēja mazgadīgas meitenes izvarošanā Sevila BBC ģērbtuvē. Šīs un citu apsūdzību rezultātā Gliteru atkal iesēdināja, un brīvībā viņš iznāca tikai tagad.