Mūzika
2023. gada 4. februāris, 08:31

Video aptauja: vai skatīsies Eirovīziju?

Jauns.lv

Vēl nesen Eirovīzija līdzīgi kā lielais hokejs reizi gadā bija obligātā skatāmviela gandrīz ikvienam Latvijas iedzīvotājam. Vai tā ir joprojām?

Lai to noskaidrotu, jauns.tv devās ielās un šo jautājumu uzdeva pilsētas iedzīvotājiem. Skaties video un uzzini, kāda tagad ir cilvēku attieksme pret Eirovīziju.

Savukārt šodien Eirovīzijas nacionālajā atlasē - Latvijas Televīzijas dziesmu konkursa "Supernova" pusfinālā par iekļūšanu finālā sacentīsies 14 žūrijas izvēlētie dalībnieki. Tapusi zināma secība, kādā tie uzstāsies.

Pusfinālā ir iekļuvuši šādi mūziķi un muzikālās apvienības: grupa “24. avēnija”, Adriana Miglāne, Alise Haijima, Artūrs Hatti, AVÉI, grupa “INSPO”, Justs, Katrine Miller, Luīze, Markus Riva, Patrisha, RAUM, grupa “Sudden Lights” un Toms Kalderauskis.

Ketijas Šēnbergas un Laura Reinika vadībā pusfinālā skatītājiem būs iespēja iepazīt dalībniekus un tiešraidē pirmoreiz novērtēt dziesmu izpildījumu. Gan pusfinālā, gan finālā vienlīdz nozīmīga būs skatītāju un žūrijas loma – labākie tiks noteikti skatītāju zvanu un īsziņu balsojuma un žūrijas balsojuma kopvērtējumā. Finālā iekļūs 10 dalībnieki.