Uz kinoekrāniem nonāk režisores Kolmanes filma "Mātes piens"

Kinoteātros un kino izrādīšanas vietās Latvijā būs skatāma režisores Ināras Kolmanes filma "Mātes piens", kas veidota pēc rakstnieces Noras Ikstenas ...

gallery icon
Kino
2023. gada 2. februāris, 08:34

FOTO un VIDEO: kultūras cilvēki un aicināti viesi vērtē Kolmanes filmu "Mātes piens"

Jauns.lv

Trešdien, 1. februārī, kinoteātrī "Splendid Palace" pulcējās cilvēki uz Ināras Kolmanes filmas "Mātes piens" pirmizrādi. Lielākajos kinoteātros un kino izrādīšanas vietās Latvijā arī visiem pārējiem būs skatāma režisores Ināras Kolmanes jaunākā filma.

Uz filmas pirmizrādi bija sanākuši virkne sabiedrībā plaši pazīstami ļaudis – Vaira Vīķe-Freiberga, kultūras ministrs Nauris Puntulis, kino cilvēks Andrejs Ēķis, un daudzi citi.

Filma veidota pēc rakstnieces Noras Ikstenas grāmatas ar tāda paša nosaukuma motīviem.

Filma "Mātes piens" stāsta par jaunu padomju laika ārsti Astru, kuru atveido aktrise Maija Doveika, bet jaunības epizodēs - Elīna Vaska-Botere, kas konfliktē ar totalitāro padomju režīmu, zaudējot visu - karjeru, mīlestību pret dzīvi un pat mātes instinktu, liedzot savam bērnam mātes pienu.

Viņa ir spiesta pamest zinātni un doties uz lauku ambulanci, līdzi ņemot arī savu meitu Noru, kuru atveido Rūta Kronberga. Pieaugot meita kļūst par viņas vienīgo atbalstu un cenšas palīdzēt mātei pārvarēt depresiju, gan arī pati mācās izdzīvot padomju režīmā.

Filma veidota kā Latvijas un Beļģijas kopprodukcija, filmu studijai "Deviņi" sadarbojoties ar Latvijas tehnoloģiju uzņēmumu "Tet" un Beļģijas kompāniju "Umedia".

Kadri no filmas "Mātes piens" un tās uzņemšanas

Kadri no filmas "Mātes piens" un tās uzņemšanas aizkulisēm.

gallery icon

Režisore Kolmane kopā ir sapulcējusi aktieru ansambli, ko veido Doveika, Vaska-Botere, Kronberga, Indra Briķe, Inga Tropa, Juris Lisners, Ģirts Krūmiņš, Jānis Znotiņš, Zane Bierande, Elīna Vāne un citi. Filmas scenāriju veidojis Arvis Kolmanis.