Tā mūziķi jautrojās Latvijas Radio 2 jubilejas aizkulisēs. FOTO
Raimonds Pauls un nu jau izaugušie “Dzeguzēni”. Viņu laikam pieder gan slavenās dziesmas “Anniņa vanniņā”, gan “Mafija” un citas.
Slavenības
2015. gada 14. aprīlis, 12:30

Tā mūziķi jautrojās Latvijas Radio 2 jubilejas aizkulisēs. FOTO

Jauns.lv

Satikšanās prieks, joki, smiekli un apsveikumi – tādā gaisotnē “Arēna Rīga” noritēja Latvijas Radio 2 divdesmitās jubilejas koncerts. Kasjauns.lv piedāvā ielūkoties vērienīgā notikuma aizkulisēs.

Par godu valstī klausītākās radiostacijai Latvijas Radio 2 jubilejai sestdien hallē “Arēna Rīga” izskanēja iespaidīgs koncerts, pēc kura skatītājiem bija iespēja izlocīt kājas lustīgās dejās. Pasākums pulcēja pazīstamās Latvijas Radio 2 “balsis”, tostarp – Gunāru Jakobsonu, Daigu Mazvērsīti, Sandru Glāzupu, Dzintaru Tilaku, Baibu Palkavnieci –, viņu draugus, daudz iemīļotu dziedātāju – Viktoru Lapčenoku, Andri Ērgli, Ivo Fominu, Normundu Rutuli, Donu, Aiju Andrejevu, Antru Stafecku, Anmary, Lieni Šomasi, Uģi Rozi, Ievu Kerēvicu, grupu “Musiqq”, “Autobuss debesīs”, “Dzeguzīte”, “Tumsa”, “Slaveno Jersikas orķestri”, “Galaktiku”, “Apvedceļu”un citus – un komponistu. Bieži negadās vienkopus redzēt mūsu popmūzikas dižgarus Raimondu Paulu, Zigmāru Liepiņu, Uldi Marhilēviču, Mārtiņu Braunu un Jāni Lūsēnu. Bet latviešu mūzikas radiostacijas jubileja bija rets izņēmums, un komponisti gan skatījās koncertu, sēžot līdzās pie galdiņiem, gan pa kārtai kāpa uz skatuves, gan dzina jokus aizskatuvē un uzkavējās banketā, kas turpat hallē izturīgākajiem ballētājiem sākās tikai ap pusnakti.

Ar jokiem un savstarpēju apcelšanos četru stundu ilgo koncertu aizkulisēs īsināja arī mūziķi. Dons, kurš iepriekšējā dienā bija nosvinējis 31. dzimumdienu, pēc nokāpšanas no skatuves saņēma “Producentu apvienības 7” (Aigars Dinsbergs un Maija Tālberga) pasniegtu ziedu pušķi. Pieredzējušākie dziedātāji neslēpa, ka koncertu aizkulisēs vairs nevalda tāda bohēma kā sendienās. Laikam tāpēc jau par tradīciju kļuvusi uzrakstu “piesmiešana” uz mūziķu ģērbtuvju durvīm, pēc kurām spriežot, Andris Ērglis vienmēr top par “mērgli”, Dons – par “fonu”, Fomins – par “fōnu”, solisti – par “olistiem”, bet “Galaktika” – par norādi uz “lakšanu”. Godbijība valda vien pie cienījamo komponistu durvīm, uz kurām neviens tā arī neuzdrošinās neko piemālēt, sak’, kas zina, kā pēc tam būs ar dziesmu dabūšanu… Arī Kasjauns.lv novēroja, ka koncerta laikā māksliniekiem bija pieejams viens negāzēts ūdens plastmasas glāzītēs, kamēr visus pie ģērbtuvēm krietnu laiku pirms koncerta beigām kārdināja bagātīgi klāts galds ar dažādām gaļām, “rasoliem”, augļiem, citām kārdinošām uzkodām un vīnu. Pie tā koncerta saimnieki, ciemiņi un mākslinieki pieklājīgi ķērās vien tad, kad Latvijas Radio 2 vadītājs Armīns Ronis un “Lāču” maizes īpašnieks, kā arī jubilejas tortes cepējs Normunds Skauģis bija teikuši apsveikuma runas. Daudz laimes, Latvijas Radio 2!

Kasjauns.lv / Foto: Anete Janševica