foto: AP/Scanpix
Emocionāli! Jaunzēlandes premjere demisijas runas laikā bildina savu mīļoto
Jaunzēlandes premjerministre Džasinda Ārderna apskauj savu līgavaini Klārku Geifordu. 2023. gada 19. janvārī.
Trakā pasaule
2023. gada 19. janvāris, 21:17

Emocionāli! Jaunzēlandes premjere demisijas runas laikā bildina savu mīļoto

Jauns.lv

Jaunzēlandes premjerministre Džasinda Ārderna 19. janvārī paziņoja par atkāpšanos no amata, jo viņai "vairs nav resursu vadīt valsti". Emocionālās runas laikā viņa negaidīti vērsās pie sava drauga Klārka Geiforda ar aicinājumu apprecēties.

Iemesls tam, ka pāris attiecības vēl nav likumiski noregulējis, ir Covid-19 pandēmija. Ceremonijai bija jānotiek jau pagājušā gada janvārī, taču to atcēla masu pasākumu ierobežojumu dēļ, raksta portāls "Obozrevatel".

"Tiklīdz sapratu, ka man vairs nav resursu, sapratu, ka diemžēl man nav citas izejas, kā nolikt pilnvaras. Es esmu cilvēks. Politiķi arī ir cilvēki. Mēs atdodam visu, ko varam, kamēr varam. Un tad pienāk tas pats laiks. Man tas ir pienācis," iesāka Ārderna tikko valdīdama asaras.

foto: AP/Scanpix
Džasinda Ārderna ar līgavaini Klārku Geifordu.

Viņa neslēpa, ka nākotnē vēlas veltīt sevi 4 gadus vecās meitas audzināšanai. Lai oficiāli kļūtu par ģimeni, Jaunzēlandes premjere atbildīgu soli spērusi pirmā.

"Es nesagaidīšu, kad atkal pavadīšu laiku kopā ar ģimeni. Tāpēc, Niva, māmiņa jau gaida brīdi, būt tev blakus, kad šogad iesi skolā. Un, Klārk, beidzot apprecamies," žurnālistu un kolēģu klātbūtnē sacīja Ārderna.

Amatā viņa tika ievēlēta 2017. gada 26. oktobrī, un savos 37 gados kļuva par jaunāko Jaunzēlandes premjerministri. Pirms tam viņa bija jaunākā strādājošā parlamenta locekle, kas ievēlēta 28 gadu vecumā.