Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Kaļiņingradas vadība lūdz tūristus "netaisīt šeit bērnus"
foto: unsplash.com
Ilustratīvs attēls
Trakā pasaule

Kaļiņingradas vadība lūdz tūristus "netaisīt šeit bērnus"

Jauns.lv

Cienītie tūristi! Lūdzu, netaisiet bērnus mūsu pilsētā! Šādi Krievijas Kaļiņingradas pilsētas vadība reaģē uz iespējamo iedzīvotāju skaita pieaugumu, kas radītu dažādas neērtības, vēsta aģentūra “Russkij zapad”.

Kaļiņingradas vadība lūdz tūristus "netaisīt šeit ...

“Ļoti lūdzu, kamēr atrodaties Kaļiņingradas apgabalā, netaisīt bērnus, lai nepalielinātu iedzīvotāju skaitu,” pajokoja Kaļiņingradas administrācijas vadītāja Jeļena Djatlova. “Kaļiņingrada nav domāta tūristiem. Kaļiņingrada ir komfortablas dzīvošanas pilsēta, tā ir prioritāte.”

Šādu lūgumu viņa pamatoja ar to, ka situācijā, ja apgabala iedzīvotāju skaits pārsniegs miljonu, saskaņā ar federālo normatīvo aktu prasībām nāksies palielināt pilsētas padomes deputātu skaitu, taču viņa nezina, kur šādā gadījumā ņemt tik daudz “pieskaitāmu cilvēku”.

Pērnā gada decembrī Kaļiņingradas apgabala gubernators Antons Alihanovs stāstīja, kā vācieši brauc uz šejieni “pārziemot”, jo četros mēnešos dzīvokļa īre un komunālie maksājumi šajā Krievijas rietumu apgabalā izmaksā “tikpat, cik viens mēnesis kaut kur Diseldorfā”. “Bija saruna ar konkrētu vācieti. Mēs jautājam, ko jūs te darāt, bet viņš saka — mēs pie jums pārziemot.”