Džeimss Kamerons atklāj - Leonardo Dikaprio ne par ko nav gribējis filmēties "Titānikā"
foto: Vida Press
Režisors Džeimss Kamerons ar aktieriem Leonardo Dikaprio un Keitu Vinsletu filmas “Titāniks” uzņemšanas laukumā.
Slavenības

Džeimss Kamerons atklāj - Leonardo Dikaprio ne par ko nav gribējis filmēties "Titānikā"

Jauns.lv

Džeimss Kamerons nesenā intervijā pastāstījis, ka viņam tas bijis ļoti grūti pierunāt Leonardo Dikaprio pieņemt lomu filmā “Titāniks”. Aktieris ne par ko nav vēlējies tai piekrist.

Džeimss Kamerons atklāj - Leonardo Dikaprio ne par...

Režisors, kura kontā ir arī kulta filma “Avatars”, nesenā intervijā pajokojis, ka viņam nācies “izgriezt Leonardo Dikaprio roku”, lai pierunātu aktieri uzņemties Džeka lomu filmā “Titāniks”, kas vēlāk atnesa viņam superzvaigznes statusu.

foto: Courtesy Everett Collection/ Vida Press
Džeimss Kamerons, Leonardo Dikaprio un Keita Vinsleta “Zelta globusu” ceremonijas vakarā 1998. gadā.
Džeimss Kamerons, Leonardo Dikaprio un Keita Vinsleta “Zelta globusu” ceremonijas vakarā 1998. gadā.

“Viņš ne par ko negribēja spēlēt galveno lomu,” Džeimss Kamerons atzinis intervijā žurnālam “People”. “Man vajadzēja izgriezt viņa roku, lai viņš būtu šajā filmā. Viņš ne par ko to nevēlējās. Viņš uzskatīja, ka tā būs garlaicīga.”

Kamerons atklājis, ka Dikaprio beigu beigās bijis “gatavs pieņemt” Džeka Dausona lomu tikai tad, kad “es viņu pārliecināju, ka tā būs sarežģīts izaicinājums”.

Epizodes no filmas „Titāniks”

Keita Vinsleta un Leonardo di Kaprio filmā „Titāniks” (1997).


 “Mani nepārsteidza, pirmkārt, tas, ka viņš ir izdarījis daudzas autentiskas izvēles, kas guvušas panākumus,” viņš piebilda. “Un, otrkārt, es nekad nešaubījos par viņa talantu.”

Režisors jau agrāk ļoti slavējis savus aktierus, norādot, ka nevar iedomāties “Titāniku” bez Leonardo Dikaprio un Keitas Vinsletas.

Leonardo Dikaprio un Keita Vinsleta: "Titānika" romantiskais pāris uz ekrāna un dzīvē

Šī 1997. gadā uz ekrāniem iznākusi kinolente joprojām ierindojas to filmu skaitā, kas guvušas vislielākos ienākumus kino pastāvēšanas vēsturē. Atzīmējot Džeimsa Kamerona “Titānika” 25. gadadienu, filmu paredzēts atkal izrādīt uz kinoekrāniem, taču jaunā formātā. Tā būs skatāma 3D formā ar ārkārtīgi augstu kadra izšķirtspēju (4KHDR) un spilgtiem piesātinātiem toņiem.

Kinorežisors Kamerons nolaižas Marianas dziļvagā