Lai kļūtu par "Īsto latvju saimnieci", bija jāaudzē 400 brieži un jādarina ābolu vīns
Par pirmo raidījuma „Īstās latvju saimnieces” uzvarētāju kļuva 400 briežu lielā ganāmpulka īpašniece Sarmīte Brūvere no Umurgas pagasta.
2015. gada 17. aprīlis, 08:32

Lai kļūtu par "Īsto latvju saimnieci", bija jāaudzē 400 brieži un jādarina ābolu vīns

Jauns.lv

Noslēdzies 7 nedēļu ilgais LTV1 raidījums „Īstās latvju saimnieces”. Tajā iepazinām septiņas brašas saimnieces no dažādiem Latvijas novadiem, un uzvaras laurus plūca allaž pozitīvi noskaņotā Sarmīte Brūvere no Limbažu novada.

Katra sērija bija īpašs stāsts par kādu no raidījuma dalībniecēm – Ilzi Briedi no Smiltenes, Dairu Jātnieci no Bauskas, Sarmīti Stepiņu no Rēzeknes novada, Edīti Kanbergu no Amatas novada, Sarmīti Brūveri no Umurgas pagasta, Pārslu Kupši no Otaņķiem un Smaidu Rubezi no Liepājas puses.

Viņas visas ir īstas saimnieces, kas māk uzņemt viesus un sarīkot kārtīgus svētkus. Saimnieces skatītājiem sagādāja ne vienu vien patīkamu pārsteigumu – ik nedēļu tērpušās tautastērpos vērtēja saimnieces pagatavotos ēdienus, iepazinās ar saimnieces ikdienas darbiem un ģimenes tradīcijām. Neizpalika arī dziesmas un jautra čalošana.

Par uzvarētāju kļuva un 1000 eiro lielu naudas balvu saņēma 400 briežu lielā ganāmpulka īpašniece Sarmīte Brūvere no Limbažu novada. Sarmīte zina gandrīz visu par zāļu tējām, bet viņas vīrs mājās darina ābolu vīnu. Vasaras sezonā Sarmīte audzē zemenes, kartupeļus un citus lauku labumus, bet ar saviem konservējumiem un citiem gardumiem saimniece iepriecina veco ļaužu pansionāta iemītniekus.

Kasjauns.lv/ Foto: publicitātes