foto: CAMERA PRESS/Mark Stewart / Vida Press
Tā bijusi princese Ketrīna, kas gribējusi, lai Harijs uz ballīti ģērbjas nacistu uniformā
Princis Harijs un hercogiene Ketrīna 2012. gadā.
Slavenības
2023. gada 5. janvāris, 18:22

Tā bijusi princese Ketrīna, kas gribējusi, lai Harijs uz ballīti ģērbjas nacistu uniformā

Jauns.lv

2005. gadā princis Harijs izpelnījās asu nosodījumu par savu neapdomīgo lēmumu doties uz ballīti nacistu formā ar kāškrustu uz krekla piedurknes. Fotogrāfijas parādījās neskaitāmu vadošo preses izdevumu pirmajās lappusēs. Princis sapratis, ka tā bijusi milzu kļūda. Taču tagad atklātībā nonākusi informācija, ka šādu maskarādes tērpa ideju atbalstījusi Harija brāļa sieva Velsas princese Ketrīna. Tolaik viņa bija Viljama draudzene un abu romāns bija nesen tikai uzplaucis.

Kā vēsta ārzemju plašsaziņas līdzekļi, princis Harijs nule kā novēlis vainu par nacistu tērpa izvēli uz princesi Ketrīnu. Šis esot viens no skandalozajiem faktiem, ko princis atklāj savā drīzumā gaidāmajā biogrāfijas grāmatā “Spare”.

Harijs atcerējies par bēdīgi slaveno masku balli, kas notika pirms nepilnām divām desmitgadēm. Tolaik 20 gadu vecais princis nav varējis izvēlēties starp nacistu un pilota formu, lai dotos uz tematisko pasākumu.

Tā kā viņam tolaik bija ļoti tuvas attiecības ar vecāko brāli, viņš vēries pie prinča Viljama un viņa draudzenes Keitas Midltones, lai abi palīdzētu izvēlēties. Izdevums  “Page Six” citē Harija teikto: “Es piezvanīju Villijam un Keitai, pajautāju, ko viņi domā. Viņi teica – nacistu formas tērps.”

foto: ddp / Vida Press
Šī fotogrāfija sasniedza vadošos preses izdevumus visā pasaulē.

Viņš to pielaikojis un atrādījies brālim un draudzenei. Abi maskarādes tērpu uztvēruši ar ovācijām un smējušies, ka “tas esot trakāk par Villija triko! Daudz smieklīgāk!”. Viljama un Keitas atzinums bijis izšķirošais, lai Harijs tematiskajam pasākumam izvēlētos šo tērpu.

Atzīšanās par to, ka Viljams un Ketrīna atbalstījuši viņa izvēli par labu nacistu formai seko īsi pēc tam, kad “Netflix” dokumentālajā seriālā “Harijs un Megana” princis atzinās, ka šī izvēle bija “viena no manas dzīves lielākajām kļūdām”.

“Es pēc tam izjutu tik lielu kaunu,” norādīja Harijs.

“Es tikai vēlējos izdarīt to, kas būtu pareizi,” viņš piebilda. Lai gan princis būtu varējis ignorēt notikušo un atkārtot līdzīgas kļūdas atkal un atkal, viņš esot “guvis mācību” no šī bēdīgi slavenā notikuma.

Princis Harijs un hercogiene Ketrīna

Princis Harijs un hercogiene Ketrīna.

gallery icon

Kāda pilij pietuvināta persona gan ir citās domās par Harija pēkšņo atklāsmi par to, kurš izvēlējies viņa tērpu. “Tas ir dīvaini, jo jūs domājāt, ka Harijs uzņemsies atbildību par notikušo un dosies tālāk, un neievilks tajā visā vēl arī brāli. Taču viņš skaidri licis saprast, ka redz Villija vainu šajā skandālā.”

Prinči Viljams un Harijs satiekas princeses Diānas skulptūras atklāšanas ceremonijā

gallery icon