Arvila Lindes izstādes "Māja" atklāšana

No 9. līdz 31. decembrim Marijas ielā 11 (bijušā veikala Bergs telpās) apskatāma mākslinieka Arvila Lindes gleznu izstāde "Māja".

gallery icon
Slavenības
2023. gada 5. janvāris, 08:40

Zatleru pāris mazdēlam rāda mūsdienu mākslu. Puika šķiet samulsis

Žurnāls "Kas Jauns"

Decembrī "Berga bazārā" tika svinīgi atklāta mākslinieka Arvila Lindes jauno darbu personālizstāde "Māja". Lindes filozofiskā un provokatīvā māksla, šķiet, pamatīgi samulsināja Zatleru pāra mazdēlu Robertu.

Ciemos pie Zatleru ģimenes viņu Rīgas dzīvoklī

gallery icon

Latvijas Valsts 7. prezidents Valdis Zatlers ar kundzi Lilitu Zatleri ir vecvecāki sešiem mazbērniem.

Būdami lieli mūzikas, mākslas un kultūras cienītāji, Valdis un Lilita mazbērnus mēdz vest uz teātri, operu un citiem pasākumiem, lai iepazīstinātu ar pēc iespējas daudzveidīgāku mākslu.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Lilitas Zatleres meitas Agneses dēls Roberts kopā ar omi.

Tā nu pagājušajā mēnesī Zatleri kopā ar mazdēlu Robertu apmeklēja Berga bazāru, kur norisinājās gleznotāja Arvila Lindes personālizstādes atklāšanas svinības. Taču, spriežot pēc reakcijas, puika kam tādam nebija gatavs. Vecvecākiem bija atbildīgs uzdevums: pastāstīt un izskaidrot bērnam, kāpēc dzīvnieki gleznās ir tik mežonīgi un baisi, bet daļa cilvēku – bez drēbēm un apaviem.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Lilitas Zatleres meitas Agneses dēls Roberts kopā ar opi Valdi.

Kā informē mākslas darbu autors, gleznu sērijas Māja sākums meklējams pandēmijas raisītajā izolācijas laikā, cilvēkiem pavadot savas dienas mājās, slēpjoties tajās no ārpasaules draudiem, kur izolācijas iespaidā aizvien vairāk sākām radīt katrs savas prāta pilis. “Mājas tematika joprojām savu sargājošo nozīmi nezaudē arī pasaulē notiekošo nemieru un militāro konfliktu iespaidā,” uzskata Arvils Linde.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Lilitas Zatleres meitas Agneses dēls Roberts kopā ar opi Valdi, gaidot, kad Arvila Lindes mākslu kārtīgi izpētīs vecmāmiņa Lilita.