Mārim Verpakovskim veltītās grāmatas atvēršanas pasākums

29. novembrī aizvadīti grāmatas par visu laiku izcilāko spēlētāju Māri Verpakovski atvēršanas svētki. Pasākumā pulcējās sportisa draugi, bijušie cīņu biedri ...

gallery icon
Slavenības
2023. gada 15. janvāris, 06:38

Māris Verpakovskis savu grāmatu velta ģimenei

Žurnāls "Kas Jauns"

"Es tieši tādu grāmatu gribēju!" autobiogrāfijas "Manas [ie]spējas" atvēršanas svētkos uzsvēra izcilais Latvijas futbolists Māris Verpakovskis. Šajās svinībās restorānā "Vincents" bija klāt viņa ģimene, bērni, komandas biedri, ļaudis no futbola sabiedrības, kā arī Māra pirmā sieva Baiba Seska.

Klajā nākusi valodnieces, Rīgas Juridiskās augstskolas lektores Lindas Apses nākamā grāmata no iecerētās grāmatu sērijas par šo laiku ievērojamiem cilvēkiem Latvijā.

Pirmā grāmata bija par Mārtiņu Rītiņu, bet nu viņa ķērusies klāt slavena sportista dzīvesceļa aprakstīšanai. “Iepriekš jau bija vairāki piedāvājumi no dažādiem cilvēkiem rakstīt grāmatu par mani, bet svārstījos. Bija bailes, ka nevienam nebūs interesanti, tāpēc šaubījos, vai ir vērts rakstīt. Es negribēju sausu autobiogrāfiju, grāmatu, kas interesētu tikai futbola cilvēkus. Protams, pēc sarunas ar Lindu Apsi man bija nelielas bažas, vai tur vispār būs futbols, jo Lindas sapratne par futbolu bija minimāla. Taču gada laikā viņa iedziļinājās visās niansēs, ka es pat pabrīnījos! Fantastika!” žurnālam "Kas Jauns" teic Māris Verpakovskis, atklājot, kāpēc tomēr piekritis grāmatai par sevi: “Šī grāmata ir veltījums manai ģimenei, it īpaši omei. Viņa ir mūsu lielās ģimenes ciltsmāte un sirdsapziņa.

Omītei ir jau 98 gadi, un es gribēju, lai viņa varētu šo grāmatu sagaidīt. Bet otrs iemesls ir mans jaunākais dēls.

Viņam daudzi prasa, kas ir tētis, vai tiešām viņš spēlējis futbolu? Arī viņš pats nav pieredzējis manu futbolista karjeru, tāpēc šajā grāmatā to izstāstīju. Vismaz mani bērni izlasīs, kas es esmu bijis, ko darījis.”

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Māris Verpakovskis ar ģimeni. No kreisās: māsa Liene Verpakovska, Māris ar jaunāko atvasi meitiņu Loru, Māra mamma Jeļena Verpakovska un sieva Alise Elksne-Verpakovska ar dēlu Marselu. “Dēls par futbolistu, visticamāk, nekļūs, jo pamēģināja, bet īpaši neieinteresēja. Toties aizraujas ar šahu un peldēšanu. Savukārt meita Lora ir ļoti sportiska, taču vēl maziņa un pagaidām uz nodarbībām nevedam. Bet noteikti sāks ar peldēšanu un vingrošanu,” tā Māris par bērniem.

Sesku, Kisielu un Verpakovsku draudzīgā fotosesija

2015. gada 7. novembrī koncertzāles „Lielais dzintars” atklāšanā Liepājas mēru Uldi Sesku sveic gan bijušais znots Māris Verpakovskis, gan tagadējais ...

gallery icon