foto: REUTERS/SCANPIX
Sobčaka atgriezusies Krievijā; viņa pārgājusi Latvijas robežu
Krievijas žurnāliste Ksenija Sobčaka.
Slavenības
2022. gada 7. novembris, 11:56

Sobčaka atgriezusies Krievijā; viņa pārgājusi Latvijas robežu

Jauns.lv

Žurnāliste Ksenija Sobčaka atgriezusies Krievijā, vēsta "RIA Novosti", atsaucoties uz aculiecinieku teikto, kuri redzējuši, kā Sobčaka šķērsojusi robežu Pleskavas apgabalā.

Aculiecinieki aģentūrai pastāstīja, ka Sobčaka Krievijā iebraukusi caur caurlaides punktu "Burački" uz Latvijas robežas kopā ar vīru Konstantīnu Bogomolovu. Par to pašu bez norādes uz avotu raksta "Telegram" kanāls "Mash", vēsta "Meduza".

Par to, ka Sobčaka atgriezusies Krievijā, ziņo arī RBK (atsaucoties uz kādu žurnālistes paziņu) un TASS (atsaucoties uz avotiem, kas tuvi Sobčakas ģimenei).

Pati Sobčaka pagaidām to nav komentējusi. Pagājušajā nedēļā viņas māte, Federācijas padomes locekle Ludmila Narusova sacīja, ka viņas meita Krievijā atgriezīsies "ļoti drīz". Šobrīd viņa no komentāriem atteikusies.

Sobčaka no Krievijas aizbrauca 26. oktobrī. Sobčaka caur Baltkrieviju iebraukusi Lietuvas teritorijā kā Izraēlas pilsone.

Valsts aģentūra TASS ziņoja, atsaucoties uz avotiem, ka policija saņēmusi izmeklētāja lēmumu par Sobčakas aizturēšanu, "taču tai izdevies aizbēgt". Vēlāk, pēc aģentūras ziņām, izmeklētājs atcēla lēmumu par Sobčakas kā aizdomās turētās piesaistīšanu.

Sobčakas advokāts Sergejs Badamšins vienlaikus sacīja, ka viņai "nav bijis un nav aizdomās turētās vai lietā apsūdzētās statusa".