foto: Instagram/@topher_richwhite
Jaunzēlandes blogeru pārim izdevies izkļūt no Irānas
Jaunzēlandes blogeru pāris Tofers Ričvaits un Bridžita Tekreja.
Trakā pasaule
2022. gada 27. oktobris, 09:10

Jaunzēlandes blogeru pārim izdevies izkļūt no Irānas

Jauns.lv/LETA

Jaunzēlandes blogeru pāris Tofers Ričvaits un Bridžita Tekreja, kas apmēram četrus mēnešus bija pazuduši Irānā, ceturtdien paziņoja, ka ir "ārkārtīgi atviegloti" par izkļūšanu no Irānas un atgriešanos pie saviem tuviniekiem.

Jaunlaulātie Ričvaits un Tekreja kopš jūlija bija pazuduši pēc tam, kad viņi iebrauca Irānā un viņus iztaujāja varas iestādes. Jaunzēlandes amatpersonas trešdien apstiprināja, ka šis pāris ir "sveiks un vesels" pēc Irānas atstāšanas.

Lai gan Jaunzēlande centās neradīt iespaidu par blogeru oficiālu atrašanos nebrīvē Irānā, Jaunzēlandes premjerministre Džasinda Ārderna paziņoja, ka amatpersonas vairākus mēnešus "smagi strādājušas", lai šim pārim "nodrošinātu drošu" izkļūšanu no Irānas. 

Irānas amatpersonas ir paziņojušas ziņu aģentūrai AFP, ka abi Jaunzēlandes pilsoņi nebija ne aizturēti, ne apcietināti.

Ričvaits un Tekreja ceturtdien kopīgā paziņojumā runāja par to, ka ir atviegloti par atgriešanos pie saviem tuviniekiem, bet nepateica, vai viņi jau ir Jaunzēlandē.

"Mēs esam ļoti pateicīgi visiem, kas mūs atbalstījuši pēdējos mēnešos, un ļoti pateicamies viņiem par visu palīdzību šajā izaicinošajā mūsu brauciena "Ekspedīcija Zeme" ("Expedition Earth") posmā," teikts viņu paziņojumā.

Pāris ar savu četru riteņu piedziņas automašīnu ir devies braucienā apkārt pasaulei. Viņu ieraksti sociālajos medijos pēkšņi apstājās jūlijā neilgi pēc iebraukšanas Irānā no Turcijas.