Slavenības
2022. gada 24. oktobris, 14:14

Bundzinieks Gundars Lintiņš uzskata, ka visiem jauniešiem vajadzētu dienēt armijā

Jauns.lv

Deviņdesmitie gadi ļaužu atmiņās saglabājušies kā traki pārmaiņu laiki. Jo sevišķi jaunākajai paaudzei, kam pašiem nav savas pieredzes par šo laika posmu, varētu rasties iespaids, ka apkārt norisinājušies vieni vienīgi gangsterfilmu sižeti.

Par to, vai tā tiešām bija, kanāla "360TV" raidījumā "Pasaki to skaļi" stāsta deviņdesmito gadu acu liecinieki, populārās grupas "Credo" mūziķi Guntis Veits un Gundars Lintiņš.

Grupas "Credo" 45 gadu jubilejas koncerti Liepājā

2019. gada 11. maijā Liepājas koncertzālē "Lielais dzintars" izskanēja divi grupas "Credo" 45 gadu jubilejas koncerti "Credo 45 / Zelta ...

gallery icon

“Deviņdesmito gadu sākumā es dienēju krievu armijā. Patiesībā mani pat bija paredzēts nosūtīt uz “karstajiem punktiem” Kalnu Karabahā, kur tobrīd bija karš. Taču, tā kā biju mācījies mūzikas skolā, mani paņēma spēlēt štāba orķestrī. Varētu teikt, ka mūzika mani izglāba. Atceros, ka mums bija jāspēlē arī Augusta puča laikā, jāreprezentē padomju armija. Latvieši gāja garām un spļāva uz mums," atminas Lintiņš.

"Taču kopumā es neteiktu, ka justos tur neiederīgs, neīstajā vietā. Manuprāt, armija vispār ir tāda vīrišķības skola, visiem jauniešiem vajadzētu dienēt,” - šādu, iespējams, nepopulāru viedokli izsaka Lintiņš.

Putina karš tuvplānā: Ukrainas otra lielākā pilsēta Harkiva un tās cilvēki 2022. gada martā

gallery icon