foto: REUTERS/SCANPIX
Īlons Masks: Krimas zaudējums Krievijai ir tas pats, kas Havaju salu un Pērlhārboras zaudējums ASV
ASV uzņēmējs Īlons Masks.
Slavenības
2022. gada 18. oktobris, 13:46

Īlons Masks: Krimas zaudējums Krievijai ir tas pats, kas Havaju salu un Pērlhārboras zaudējums ASV

Jauns.lv

Miljardieris, "Tesla" un "SpaceX" dibinātājs Īlons Masks atkal komentējis karu starp Krieviju un Ukrainu. Uzņēmējs uzskata, ka Krievija būs gatava pielietot kodolieročus, ja radīsies draudi zaudēt anektēto Krimu.

"Ja Krievija nonāks izvēles priekšā: zaudēt Krimu vai izmantot kodolieročus, tā izvēlēsies pēdējo. Mēs jau esam uzlikuši visādas sankcijas un "atslēguši" Krieviju, tad ko viņiem vēl zaudēt? Savukārt, ja mēs atbildot dosim kodoltriecienu Krievijai, viņi dos kodoltriecienu mums, un tad sāksies Trešais pasaules karš," "Twitter" paziņoja Masks.

Citā tvītā miljardieris norādīja, ka Krievijā Krimai ir tikpat liela nozīme kā Pērlhārbora un Havaju salas ASV. "Krimai ir kritiska nozīme Krievijas nacionālajai drošībai, jo tā ir dienvidu jūras kara bāze. Krievijai Krimas zaudēšana ir tas pats, kas ASV Havaju salu ar Pērlhārboru zaudējums," rakstīja biznesmenis.

"Ja Krievija saskarsies ar savas armijas iznīcināšanu un pilnīgu sakāvi no NATO, tā pielietos kodolieročus, tad NATO atbildēs ar kodolieročiem, un civilizācijai pienāks gals," piebilda Masks.

"Tesla" un "SpaceX" dibinātājs ne pirmo reizi izplata plašas rezonanses paziņojumus, kas saistīti ar politiskajiem un ekonomiskajiem procesiem pasaulē. Iepriekš viņš piedāvājis savu redzējumu par konflikta noregulēšanu Ukrainā.

Viņa plāns sastāv no četriem punktiem: Krimai jāpaliek Krievijas sastāvā; Donbasā, Hersonas un Zaporižjes apgabalā jārīko atkārtoti referendumi ANO pārraudzībā; piešķirt Krimas pussalai ūdensapgādes garantijas; nostiprināt Ukrainas neitrālo statusu.

Šis miljardiera priekšlikums izraisīja asu reakciju un kritiku.

Neilgi pēc šo paziņojumu kritikas Masks piedāvāja Pentagonam uzņemties "Starlink" satelītu apkalpošanas izmaksas Ukrainā, tomēr vēlāk pārdomāja un piekrita arī turpmāk tos apmaksāt.