Matīsa Kažas jauniešu drāmas "Neona pavasaris" pirmizrāde "Splendid Palace"

gallery icon
Kino
2022. gada 15. oktobris, 17:21

FOTO: Ar reivu uz Elizabetes ielas pirmizrādi piedzīvo filma 'Neona pavasaris'

Jauns.lv

Ar pamatīgu rindu pie kinoteātra "Splendid Palace", skatītāju rokās nonākusi režisora Matīsa Kažas jaunākā filma "Neona pavasaris". Filma 14. oktobrī savu pirmizrādi piedzīvoja Rīgas Starptautiskā kinofestivāla (Riga IFF) ietvaros.

Uz filmas pirmizrādi bija ieradies krietns pulks skatītāju, kas veidoja garu rindu pie zilos toņos apspīdētā kinoteātra "Splendid Palace". Uz atklāšanas svētkiem bija ieradusies liela daļa radošās komandas, un uz skatus klātesošos skatītājus uzrunāja filmas režisors Matīss Kaža un galvenaās lomas atveidotāja Marija Luiže Meļķe. 

Pirmizrādes seansu apmeklēja filmā redzamie aktieri Jānis Skutelis, Jana Čivžele, Grēta Trušiņa, Gerds Lapoška, Matīss Ozols, Karīna Tatarinova, kā arī citi kino jomas pārstāvji un sabiedrībā zināmi cilvēki – Gustavs Terzens, Andris un Elza Gauja, Pēteris Krilovs, Baiba Broka, kā arī dēlu ieradies atbalstīt bija arī Matīsa Kažas tēvs Juris Kaža un daudzi citi. 

"Neona pavasaris" ir nospriegota jauniešu drāma un naktsdzīves hronika. Filmas galvenā varone Laine ir studente, kas dzīvo Rīgas priekšpilsētā. Laikā, kad Laines vecāki pārstāj dzīvot kopā un viņai jāuzņemas atbildība par mazo brāli, Laine nonāk Rīgas pagrīdes reivu scēnā, kur viņa iemīlas reiverē Gundā un atklāj savu seksualitāti.

Taču bezmiega nakšu un ballīšu iespaidā Laine pakāpeniski sāk zaudēt saikni ar realitāti un ģimeni.