Slavenības
2022. gada 20. oktobris, 05:58

"Manuprāt, ir ļoti svarīgi teikt paldies Latvijai," uzsver aktrise Čulpana Hamatova, kura pievienojusies Jaunā Rīgas teātra trupai

Jauns.lv

Viņa intervijā raidījumā “Statuss:Brīvs” norāda – no malas varbūt šķiet, ka lēmums pamest savu valsti ir vienkāršs, taču patiesībā tas nemaz tā nav, un par iespēju dzīvot un strādāt Latvijā viņa ir neizmērojami pateicīga.

“To izmisuma līmeni, kādu izjutu pirmos mēnešus, es tam tiku cauri tikai tādēļ, ka cilvēki, ļoti bieži pat nepazīstami cilvēki veikalos, ielās bija pretimnākoši. It kā no man pavisam nezināmās Latvijas, kuru es iepazinu, vasarās atbraucot uz kādām divām nedēļām atvaļinājumā, izbaudot dabu un atpūtu, tā pēkšņi no maziem puzles gabaliņiem apvienojās un mani piepildījusi ar ļoti lielu pateicības izjūtu. Manuprāt, ir ļoti svarīgi teikt paldies,” saka Čulpana Hamatova.  

foto: Olga Pavlova
Aktrise piebilst – viņa apzinās, ka Latvija šobrīd piedzīvo ne tos vieglākos laikus un “šeit rūpju pietiek arī bez mums”.

Aktrise piebilst – viņa apzinās, ka Latvija šobrīd piedzīvo ne tos vieglākos laikus un “šeit rūpju pietiek arī bez mums”.  

2022. gada martā Jaunā Rīgas teātra mākslinieciskais vadītājs Alvis Hermanis paziņoja par Čulpanas Hamatovas pievienošanos Jaunā Rīgas teātra trupai.

Čulpana Hamatova uz JRT skatuves izrādē "Post Scriptum"

Jaunajā Rīgas teātrī pirmizrādi piedzīvojis iestudējums "Post Scriptum" ar izcilo krievu aktrisi Čulpanu Hamatovu galvenajā un vienīgajā lomā. Monizrādes režisors ...

gallery icon

Alvja Hermaņa režijā veidotā Jaunā Rīgas teātra izrāde “Post Scriptum”, kurā galvenajā un vienīgajā lomā ir Čulpana Hamatova, nominēta 2021./2022. gada “Spēlmaņu nakts” balvai kategorijā “Lielformāta izrāde”. Arī pati Čulpana Hamatova par šo lomu nominēta gada aktiera balvai.

Raidījumā “Statuss:Brīvs” ar Čulpanu Hamatovu sarunājas žurnālists Sergejs Nikolajevičs, kurš ir vairāku grāmatu un televīzijas programmu autors. Raidījumu cikla “Statuss:Brīvs”, kas veidots sadarbībā ar izdevniecību “Rīgas Viļņi”, centrā ir lielu zvaigžņu un spilgtu radošu personību likteņi.  

Krievijas kino un teātra zvaigzne - Tatarstānā dzimusī aktrise Čulpana Hamatova

gallery icon

Pilno video interviju ar Čulpanu Hamatovu par aktiera profesiju, par karu Ukrainā, par viņas lēmumu pamest Krieviju, par to, kā iesākusies Čulpanas Hamatovas dzīve Latvijā, un daudz ko citu, skatieties portālā Jauns.lv.