"Riga Fashion Week" atklāšanas ballīte

gallery icon
Sarkanais paklājs
2022. gada 9. oktobris, 13:43

FOTO: ar pilnu jaudu norisinās "Riga Fashion Week" jubilejas sezona

Jauns.lv

Sākusies "Riga Fashion Week" 35. jubilejas sezona, kas veltīta ilgtspējas apziņas veicināšanai. Apzinīga, uz nākotni vērsta un ētiska mode ir vienojošs elements, kas caurvij visu pasākumu programmu šajā modes nedēļā - jaunās kolekcijas un izglītojošus seminārus. Šosezon pasākumā tiks pārstāvēti vairāk nekā 20 dizaineri, starp kuriem ir arī ārvalstu debijas un vietējie ekozīmoli.

Rīgas modes nedēļa sākās jau piektdien, 7.oktobrī, ar starptautisku semināru par ilgtspējīgu modi, bet noslēgsies otrdien, 11. oktobrī.

Modes skašu maratons sākās sestdien, 8. oktobrī, ar Latvijas zīmolu QooQoo, One Wolf un H&M ilgtspējīgas modes prezentāciju Grand Hotel Kempinski Riga.

Zīmolu prezentācijas modes skatēs "Riga Fashion Week"

gallery icon

Turpat savas kolekcijas prezentēja sezonas debitanti - poļu zīmols Szczygiel - un vietējais zīmols Unattached (dizainere - Una Pūpola), kā arī pirmo reizi norisinājās Hot Couture vakarkleitu skate, ko piedāvāja Volga Vintage. Sestdien Moel Bosh telpās viesus uzņēma Zugra Ignata - dizainere no Uzbekistānas, savukārt Anna Led (Latvija) prezentēja savu kolekciju franču kafejnīcas atmosfērā Berga Bazārā.

Rīgas modes nedēļa: Anna Led kolekcijas prezentācija un ballīte

gallery icon

Šosezon bērnu mode tiek prezentēta svētdien, 9. oktobrī, starptautiskā formātā - aktuālās kolekcijas prezentē lietuviešu zīmols Julija Dremiene un latviešu Paade Mode, Tiny Bunny, Rock and Mouse.

Tāpat, svētdien norisināsies viens no modes nedēļas kulturāli izglītojošajiem pasākumiem kinoteātrī "K.Suns"", kur tiks demonstrēta filma "Kāpēc mēs esam radoši?". Šis Hermana Vaskes dokumentālais projekts ir vēl neredzētu interviju krājums ar vadošajiem 21.gadsimta viedokļu līderiem - no Marinas Abramovičas līdz Jodži Jamamoto.

Pirmdien, 10. oktobrī, uz galvenās skatuves Hanzas Peronā savas kolekcijas skatītājiem prezentēs Selina Keer, Collected Story, Amoralle, Natalija Jansone, Iveta Vecmane, Nolo. Ārvalstu dalībnieku vidū ir Igaunijas zīmoli Diana Arno un Ivo Nikkolo. Ar plašāku programmu vari iepazīties šeit.