foto: Cindy Barrymore/Shutterstock/ Vida Press
59 gadu vecumā miris populārais reperis Coolio, slavenā hita "Gangsta's Paradise" autors
Coolio ( 1963 - 2022)
Mūzika
2022. gada 29. septembris, 07:55

59 gadu vecumā miris populārais reperis Coolio, slavenā hita "Gangsta's Paradise" autors

Jauns.lv

Coolio, reperis, kurš vislabāk pazīstams ar savu 1995. gada hitu "Gangsta's Paradise", ir miris, CBS News apstiprināja mūziķa menedžeris Viņam bija 59.

Coolio, kura īstais vārds bija Artiss Leons Aivijs jaunākais, nomira trešdien Losandželosā, paziņoja viņa menedžeris. Nāves cēlonis netiek atklāts. Policija telekanālam CBS News norādīja, ka nav nekādu pazīmju par vardarbību.

"Mēs esam apbēdināti par mūsu dārgā drauga un klienta Coolio zaudēšanu, kurš šopēcpusdien nomira," teikts repera pārstāvja paziņojumā. "Viņš aizkustināja pasauli ar savu talantu un viņš ļoti pietrūks."

Losandželosā dzīvojošais reperis bija pazīstams ar savu Grammy balvu ieguvušo singlu "Gangsta's Paradise", kas tika iekļauts 1995. gada filmā "Dangerous Minds", kur galveno lomu atveidoja Mišela Feifere. Tā tiek uzskatīta par vienu no visu laiku veiksmīgākajām repa dziesmām, jo 3 nedēļas pavadīja Billboard Hot 100 topā.

1996. gadā viņš ierakstīja tituldziesmu "Aw, Here It Goes!" "Nickelodeon" televīzijas seriālam "Kenan & Kel" ar Kenanu Tompsonu galvenajā lomā.