foto: ALPR/AdMedia/SIPA
Publiskots, kā izskatās karalienes Elizabetes II mūža mājas, kurās viņa atkal ir blakus savam Filipam
Karaliene Elizabete II mūžībā devās 96 gadu vecumā.
Slavenības
2022. gada 24. septembris, 22:40

Publiskots, kā izskatās karalienes Elizabetes II mūža mājas, kurās viņa atkal ir blakus savam Filipam

Jauns.lv

Bakingemas pils publicējusi attēlu, kurā parādītas mūžībā aizgājušās karalienes Elizabetes II mūža mājas, kur viņas mirstīgās atliekas tika nogādātas pēc izvadīšanas ceremonijas šīs nedēļas sākumā.

Pēc privāta dievkalpojuma, pirmdienas vakarā, kurā piedalījās viņas ģimene Karaļa Džordža VI piemiņas kapelā, galvenās kapelas piebūvē, tika uzstādīts iegravēts kapakmens ar karalienes Elizabetes II vārdu.

Plāksne ir ar rokām grebta no Beļģijas melnā marmora, un tajā ir misiņa burtu inkrustācijas, kurās lasāmi viņas vecāku — karaļa Džordža VI un karalienes Elizabetes — vārdi, kam seko mirušās karalienes vārds, kā arī viņas vīra prinča Filipa vārds. Abus karaliskos pārus šķir Bikšu lentes ordenis, un pie katra vārda ir ierakstīti dzimšanas un nāves gadi, vēsta CNN.

foto: ZUMAPRESS.com
Karalienes Elizabetes II mūža mājas.

Kā ziņo CNN, visi četri mūžībā aizgājušie monarhi bija Bikšu lentes ordeņa, kas ir valsts augstākais bruņniecības ordenis, biedri. Šis ordenis datēts ar viduslaikiem un karaļa Edvarda III valdīšanu. Grupas locekļus personīgi izraugās īpaša padoma, atzīstot indivīda kalpošanu tautai. Ordenī ietilpst vairāki karaliskās ģimenes locekļi, bijušie premjerministri un citas augsta līmeņa personas. Ordeņa garīgās mājas ir Svētā Džordža kapela.

Karaliene Elizabete II atvadās no ilggadējā dzīvesbiedra prinča Filipa

17. aprīlī, Vindzoras pilī pēdējā gaitā izvada princi Filipu, Edinburgas hercogu, Lielbritānijas karalienes Elizabetes II vīru, kurš 73 gadus uzticīgi ...

gallery icon
17

Karalienes Elizabetes II bēres bija pirmā britu monarhu bēru ceremonija, ko translēja televīzijā. To tiešraidē noraudzījās vairāk nekā 26 miljoni cilvēku Apvienotajā Karalistē.

Karalienes Elizabetes II ilggadējā dzīvesbiedra prinča Filipa, kurš mūžībā devās pērnā gada aprīlī, zārks visu šo laiku bija novietots Karaliskajā velvē, kas atrodas zem Sv. Džordža. Tur tas palika līdz karalienes nāvei, kad to beidzot drīkstēja pārvietot uz piemiņas kapelu.

Elizabete II un Edinburgas hercogs no kāzām līdz 73. gadadienai

gallery icon
48