Mēģinājumi pirms "Latvijas mūzikas lielkoncerta"

gallery icon
Mūzika
2022. gada 7. septembris, 05:38

FOTO: tā pašmāju zvaigznes gatavojas "Latvijas mūzikas lielkoncertam"

Jauns.lv

10. septembrī Rīgu pieskandinās nebijuša mēroga pasākums “Latvijas mūzikas lielkoncerts”, kurš uz lielās skatuves Daugavas stadionā vienos teju 100 māksliniekus, kuri izpildīs īpaši šim notikumam radītas, tautā mīlētu komponista Raimonda Paula skaņdarbu aranžijas.

Uz grandiozās un īpaši šim notikumam radītās Daugavas stadiona skatuves kāps virkne Latvijas labāko mūziķu, lai kopā ar Liepājas Simfonisko orķestri izpildītu maestro ikoniskākos skaņdarbus līdz šim nedzirdētās un jaunās skaņās. Skatuves gaismās mirdzēs šarmantās vokālistes - "Tautumeitas", Aminata, Dināra Rudāne, Aija Andrejeva un Laima Vaikule, grupas "Carnival Youth", "Da Gamba", "Musiqq" un "Mazais princis", solisti Intars Busulis, Žoržs Siksna, Jānis Aišpurs, Ralfs Eilands, Artūrs Skrastiņš un Andris Bērziņš, hiphopa žanra pārstāvji Ozols, Arstarulsmirus, ansis, "MESA", "Singapūras satīns", kā arī virkne citu mūziķu kopā ar "Abonementa orķestri", "GG Choir" un DJ Monsta. Pie diriģenta pults - Jānis Ivuškāns.

Lielkoncerta vērienīgo skatuves dizainu veido populārais pašmāju režisors Papa Chi un animāciju meistars Juris Pepe, koncertprogrammas mūzikas producents un radošais direktors — Arstarulsmirus, svaigas un līdz šim nedzirdētas skaņdarbu aranžijas veidojuši Jānis Ivuškāns un Romāns Faļkenšteins.

Biļetes uz koncertu pieejamas interneta vietnēs: www.lielkoncerts.lv un www.aula.lv, bet klātienē nopērkamas “Biļešu serviss” tirdzniecības vietās visā Latvijā. Stāvvietas pieejamas par 20 eiro, sēdvietas — no 55 līdz 70 eiro, VIP biļetes — 150 eiro (VIP loža un atsevišķs bārs). Koncerta ieejas biļete nepieciešama katram apmeklētājam no 8 gadu vecuma. Personām, kuras pavada cilvēkus ar invaliditāti, ratiņkrēslos vai ar redzes traucējumiem, iepriekš sazinoties ar koncerta organizatoriem, ieeja tiek nodrošināta bez maksas. Saziņai aicinām izmantot e-pastu: liena@siareku.lv.

Koncerta norises vieta: Nacionālais stadions Daugava, Augšiela 1, Rīga. Pirmie mākslinieki uz skatuves kāps plkst. 19.30. Apmeklētāji norises vietā tiek aicināti ierasties savlaicīgi. Pasākuma norises vietā darbosies kafejnīcas un bārs. Koncertu organizē SIA “REKU”. Pasākumu atbalsta: Radio “Star FM”, Jauns.lv, tirdzniecības centrs “Domina Shopping” un “Clear Channel Latvia”.