Shipsea koncerts Dailes teātrī

Šovakar, 30. augustā, Dailes teātrī izskanēja mūziķa Jāņa Šipkēvica viens no soloprojekta “Shipsea” programmas “Apgaismo mani” papildkoncertiem.

gallery icon
Mūzika
2022. gada 30. augusts, 23:10

FOTO: klausītāji ierodas uz mūziķa Jāņa Šipkēvica jeb Shipsea koncertu Dailes teātrī

Jauns.lv

Šovakar, 30. augustā, Dailes teātrī izskanēja mūziķa Jāņa Šipkēvica viens no soloprojekta “Shipsea” programmas “Apgaismo mani” papildkoncertiem.

Ar projekta “Shipsea” visu mūziķu pretimnākšanu esam raduši iespēju izziņot vēl vienu koncertu, kas notiks trešdienas vakara pēcpusdienā. Šādi mēs par trešdaļu pagarinām pašu radītos svētkus ar iespēju pulcēt par trešdaļu vairāk viesu!

Jāsaka, ka esmu patīkami satraukts par šo pēdējā brīža lēmumu un apsolu, ka arī jauda, ar ko šo muzikālo piedzīvojumu sniegsim, būs ar trešdaļu lielāku lādiņu," stāsta projekta “Shipsea” galvenais vaininieks Jānis Šipkēvics.

Koncertos dzirdams ļoti personīgais, pieredzes stāstos un notikumos balstītais jaunais albums “Apgaismo mani” ar 11 īpašiem stāstiem - orģināldziesmām. Savukārt koncerta otro daļu piepildīs Jāņa Šipkēvica muzikālās dzīves laikā piedzīvotais un radītais - no pirmsākumiem grupā “Cosmos” līdz pat “Instrumentiem” un draudzībām, kas papildinājušas un piepildījušas muzikālo ceļojumu. Koncertā īpašo viešņu lomās būs talantīgas un Jānim īpaši mīļas mūziķes - Aminata, Gabriēla Zvaigznīte, Kristīne Pāže, Māra Upmane-Holšteine un Ūga.

Projekta “Shipsea” sastāva kodols - Miķelis Putniņš (ģitāras, balss), Kārlis Josts (bass, balss), Rūdolfs Dankfelds (sitamie instrumenti), kā arī dziedātājas Kristīne Pāže, Gabriēla Zvaigznīte, Una Daniela Aizgale un stīgu kvartets.