"Ezīšfests" 2022

Sestdien, 27. augustā, Tallinas ielas radošajā kvartālā tika uzlikts kronis vasarai - to pieskandināja Gacho, '"Pienvedēja piedzīvojumi", "PND", Žoržs Siksna, ...

gallery icon
Mūzika
2022. gada 28. augusts, 09:29

FOTO: ļaudis bauda "Ezīšfestu" Tallinas ielas kvartālā

Jauns.lv

Sestdien, 27. augustā, Tallinas ielas radošajā kvartālā tika uzlikts kronis vasarai - to pieskandināja Gacho, '"Pienvedēja piedzīvojumi", "PND", Žoržs Siksna, Arturs Skutelis un daudzi citi festivālā "Ezīšfests".

"Ezīšfestā" uzstājās arī Horens un Speiss, apvienībā "Riga Reggae acoustic", kā arī tika sagādāts īpašs pārsteigums par godu tropiskajai vasaras naktij - putu balle.

Papildus īpaši plašai mūzikas programmai - no šobrīd tik aktuālās hip-hopa scēnas līdz estrādes mūzikai, rokam, popam, regejam un pat panku leģendām, pasākumā bija arī plašs aktivitāšu klāsts visas dienas garumā - novusa un "beerpong" turnīri, kokteiļu meistarklases, apģērbu apdruka, kroņu darbnīca, hennas  tetovējumi, ziepju gatavošana, Tumsas muzejs un daudz kas cits ar putu balli kulminācijā.

2021. gadā "Ezīšfestu"' apmeklēja vairāk nekā četri tūkstoši smaidīgi, dziedoši un dejojoši dažādu mūzikas un mākslas aktivitāšu cienītāji. 

Festivālā uz skatuves kāpa Latvijas hip-hop mūzikas smagsvars GACHO, rokmūzikas leģendas PIENVEDĒJA PIEDZĪVOJUMI, panku tēvi PND, Jamaikas ritmu meistari RIGGA REGGAE acoustic, estrādes mūzikas zvaigzne ŽORŽS SIKSNA, virkne hip-hop mūziķu - ARTURS SKUTELIS, Kurts, Mauzoleju Muuzika - Hotte, Steps un Xantikvariāts, SourJ, Idus Abra, Zeļģis, Ūga, Wiesulis, Reinis Ragga vs Maksims Trivškevičs; pašmāju talanti - Baložu Pilni Pagalmi, Laime Pilnīga, Jūdas Graši, Nova Koma, Čipsis un Dullais, Easy JAR, AnnaKrista, Rons, Emīlija, Jānis Irbe, B Optimist, Sestra, Kuusbārdis, Kapteinis Reinis, Reinis Jaunais, Danny Silver, Kosmoplāns, Jauda u.c.; ārzemju draugi - Slava (UA), Jonas Lindberg (SWE), Nalata Project (BRA), Fremen (PL), Jaywu (LK); vesela DJ plejāde – Artis Volfs, Goodfellas, Miami, Chris Vader, Cukurpaps, Myor, Mikus Alex, Ogyn, Skaabe, Junior High, Sambrero, Janna Montana u.c., pasākumu noslēdzot  "Saullēkts ar Valteru Keici" uz "Angāra" kāpnēm. Kā ierasts ik gadu festivālā bija arī slepenais mākslinieks.