foto: Andrejs Strokins
FOTO: kinopilsētiņā “Cinevilla” uzņemti masu skati filmai “Zeme, kas dzied”
Marta Lovisa "Zeme, kas dzied" uzņemšanas laukumā.
Kino
2022. gada 12. augusts, 12:50

FOTO: kinopilsētiņā “Cinevilla” uzņemti masu skati filmai “Zeme, kas dzied”

Jauns.lv

Vēsturiskajai spēlfilmai “Zeme, kas dzied” kinopilsētiņā “Cinevilla” tapuši masu skati ar vairāk nekā 300 dalībniekiem – uzņemtas ainas ar pirmo dziedāšanas svētku atklāšanu Rīgas Latviešu biedrības namā, kā arī kadri ar galveno varoņu ceļa mērošanu Latvijas laukos.

Filmēšanas laukumā bija tādi aktieri kā Andris Keišs, Ainārs Ančevskis, Nauris Brikmanis, igauņu aktieris Prīts Pius (Priit Pius) un daudzsološā jaunā latviešu aktrise Marta Lovisa Jančevska. Vēsturiskajā spēlfilmā “Zeme, kas dzied” lomās iejūtas arī aktieri ne gluži klasiskajā izpratnē – uzņemšanas  laukumā iespējams sastapt pasaulslaveno latviešu operdīvu Marinu Rebeku, lietuviešu TV šovbiznesa haizivi Arūnu Valinski (Arūnas Valinskas) un Valsts Akadēmiskā kora “Latvija” diriģentu Māri Sirmo.

Vēsturiskās spēlfilmas “Zeme, kas dzied” uzņemšanas aizkulises

Vēsturiskajai spēlfilmai “Zeme, kas dzied” kinopilsētiņā “Cinevilla” tapuši masu skati ar vairāk nekā 300 dalībniekiem – uzņemtas ainas ar pirmo ...

gallery icon

Spēlfilmas režisors, scenārija autors – Māris Martinsons, scenārija līdzautors – Dainis Īvāns, mākslinieks Mārtiņš Kalseris, komponists Jēkabs Jančevskis, operators Jānis Jurkovskis, kostīmu māksliniece Katrīna Liepa,  grima māksliniece - Beata Rjabovska. Filma top studijā “K Films” sadarbībā ar biedrību “Nameyse”, tās producente ir Linda Krūkle.

Filmas pirmizrāde gaidāma 2023. gadā, atzīmējot Vispārējo latviešu Dziesmu un Deju svētku 150. gadu jubileju.