Mūzika
2022. gada 10. augusts, 12:12

Pašmāju hiphopa mūzikas grands Kurts izziņo jaunu koncertturneju

Jauns.lv

Šoruden pēc daudzu gadu pārtraukuma pie klausītājiem visā Latvijā ar koncertturneju dosies viens no pašmāju hiphopa mūzikas celmlaužiem Kurts.

Koncertturnejas "Laikā" ietvaros septembrī un oktobrī plānoti  četri koncerti - Jelgavā, Valmierā, Liepājā un Rīgā.

Koncertprogramma ar zīmīgu nosaukumu “Laikā” ir muzikāls ceļojums Kurta daiļradē no hiphopa mūzikas aizsākumiem Latvijā 2000. gadu sākumā līdz mūsdienām. Koncertos izskanēs gan leģendārās repa apvienības "S’T’A" dziesmas un skaņdarbi no Kurta pirmā soloalbuma “Pilsētas leģendas”, gan kompozīcijas nu Kurta jaunākā albuma “Laikā”, kas šogad saņēma Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvu “Zelta mikrofons” kategorijā “Hip hop mūzikas albums” un tika atzīts par aizvadītā gada labāko hiphopa ierakstu.

“Šī vasara hiphopa mūzikas jomā bijusi pasākumiem, koncertiem un emocijām piesātināta, un ļoti gribas, lai hiphopa uzvaras gājiens, skanot dažādās koncertvietās visā Latvijā, turpinātos arī rudenī. Savus klausītājus solokoncertā neesmu saticis jau labu laiku, tāpēc ar nepacietību gaidu atkalredzēšanos. Koncertprogramma “Laikā” būs kontrastiem bagāta gan tajā iekļauto dziesmu satura, gan muzikālā skanējuma un arī viesmākslinieku ziņā – gluži tāpat kā visa mana daiļrade, kas nu jau iestiepusies divos gadu desmitos,” stāsta Kurts.

Kurta koncerti izskanēs 2. septembrī “Melno cepurīšu balerijā” Jelgavā, 9. septembrī “Multiklubā” Valmierā, 17. septembrī klubā “Cukurfabrik” Liepājā un 8. oktobrī klubā “One, One” Rīgā. Biļetes uz koncertiem būs pieejamas pasākumu norises vietās, kā arī iepriekšpārdošanā.

Kurts ir viens no Latvijas hiphopa mūzikas žanra pionieriem. Plašāku atpazīstamību guva 2000. gadu sākumā ar grupu "S’T’A", kas mūzikas tirgu satricināja ar dziesmām “Labais puika”, ”Manas pilsētas skati” un citām. 2006. gadā iznāca Kurta soloalbums “Pilsētas leģendas”, kas tapa sadarbībā ar DJ Krii. 2007. gadā Kurts izveidoja starptautisku hip hop mūziķu apvienību SEKKTA. Hiphopa mūzikas fanu sirdis Kurts iekarojis gan ar tehnisko izpildījumu, gan jēgpilnajiem vēstījumiem, kas caurauž viņa dziesmas. 2021. gada rudenī iznāca fanu ilgi gaidītais Kurta otrais soloalbums “Laikā”, kurā iekļautas 12 dziesmas.